Nøddebund med bær og hvid chokocreme
Foto: Betina Hastoft

Nøddebund med bær og hvid chokocreme

Denne kage er nem at lave, og så giver de friske sommerbær kagen en friskhed til den søde bund.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 6 personer

150 g hasselnødder
3 æg
175 g sukker
125 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
2 spsk. mælk

Desuden:
½ dl friskpresset appelsinsaft
1 portion hvid chokocreme (se her på siden)
400 g jordbær

Pynt:
evt. spiselige blomster og hakket hvid chokolade

Sådan gør du

  1. Kom nødderne i en bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min. Læg dem i et rent viskestykke, og gnub hinderne af så godt som muligt.
  2. Hak nødderne fint, brug evt. en foodprocessor.
  3. Pisk æg og sukker cremet. Tilsæt bagepulver blandet med hvedemel og nødder. Rør mælk i. Kom dejen i en tærteform (24 cm i diameter) smurt med blødt smør.
  4. Bag kagen ca. 35 min. ved 175 gr. Stik et spyd i kagen, sidder der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
  5. Dryp nøddebunden med appelsinsaft. Fordel ca. halvdelen af den hvide chokocreme over nøddebunden. Fordel rensede kvarte jordbær over kagen.
  6. Pynt evt. med spiselige blomster og hakket hvid chokolade. Server resten af chokocremen til.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvid chokocreme

100 g hvid chokolade 
2 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
2½ dl piskefløde

Sådan gør du:

  1. Hak den hvide chokolade fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. 
    Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er cremet. Vend lidt af æggecremen i chokoladen, og rør nu chokolademassen i æggecremen.
  2. Pisk fløden til skum, og vend den i choko-æggecremen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Nøddekage, Bær, Sommerdessert og Bageopskrifter