
Foto:
Nøddebund med bær og hvid chokocreme
Denne kage er nem at lave, og så giver de friske sommerbær kagen en friskhed til den søde bund. Her får du opskriften på den lækre nøddebund med lækre frisk bær på toppen. Her får du opskriften på den lækre nøddebund med fløjsblød hvid chokoladecreme og friske bær på toppen:
plate
6 personer
Af Bente Halkjær Jensen
Ingredienser
150 g hasselnødder
3 æg
175 g sukker
125 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
2 spsk. mælk
Desuden:
½ dl friskpresset appelsinsaft
1 portion hvid chokocreme (se opskriften længere nedepå siden)
400 g jordbær
Pynt:
evt. spiselige blomster og hakket hvid chokolade
Sådan gør du
- Kom nødderne i en bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min. Læg dem i et rent viskestykke, og gnub hinderne af så godt som muligt.
- Hak nødderne fint, brug evt. en foodprocessor.
- Pisk æg og sukker cremet. Tilsæt bagepulver blandet med hvedemel og nødder. Rør mælk i. Kom dejen i en tærteform (24 cm i diameter) smurt med blødt smør.
- Bag kagen ca. 35 min. ved 175 gr. Stik et spyd i kagen, sidder der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
- Dryp nøddebunden med appelsinsaft. Fordel ca. halvdelen af den hvide chokocreme over nøddebunden. Fordel rensede kvarte jordbær over kagen.
- Pynt evt. med spiselige blomster og hakket hvid chokolade. Server resten af chokocremen til.
Hvid chokocreme
100 g hvid chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
2½ dl piskefløde
Sådan gør du:
- Hak den hvide chokolade fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er cremet. Vend lidt af æggecremen i chokoladen, og rør nu chokolademassen i æggecremen. - Pisk fløden til skum, og vend den i choko-æggecremen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Nøddekage, Bær, Sommerdessert og Bageopskrifter
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: