Ossobuco med øl
SPONSORERET indhold

Ossobuco med øl

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker simremad - ossobuco, som her er tilberedt med øl, laurbærblade og sort peber.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
27. feb. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 45 min.
Stege/kogetid: ca. 2 timer
Fryse-egnet (hvis kødet ikke er optøet)
4 skiver ossobuco (tykke skiver af kalveskank med marvben)
2 spsk olivenolie
knust sort peber
4 spsk hvedemel
salt og friskkværnet
peber
3 løg (hakkede)
3 gulerødder (små stykker)
3-4 laurbærblade
3 dl øl + ca. 2 dl vand
2 dl perlespelt
Drys:
bredbladet persille (hakket)

  1. Skær et par snit i kanten af kødet i den tykke sene rundt om kødet og dup kødet med køkkenrulle. Brun kødet på begge sider i olie. Krydr med salt og peber og drys med mel.
  2. Læg både grønsager og laurbærblade i bunden af et ovnfast fad. Læg kødet ovenpå og tilsæt øl og vand op til kødet. Dæk fadet til, sæt det i ovnen og tænd den på 175 grader. Dampsteg kødet 11⁄2-2 timer, til det er mørt – vend det, når det er halvt færdigstegt.
  3. Skyl spelten i koldt vand og kog den i 20 min. i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og kom spelten i stegeskyen. Smag til med salt og peber. Anret retten på en tallerken, drys med persille og servér.