Pavlova med citronfromage og påskeæg
Foto: VK Stockimages/Nicoline Olsen Server en smuk og syndig påskedessert som afslutning på det perfekte måltid...

Pavlova med citronfromage og påskeæg

Pavlova med citronfromage og påskeæg

Bag den skønneste pavlova og top den med en sød og syrlig citroncreme. Pynt de smukke marengskage med chokoladeæg - og evt. et par af årets første bellisblomster.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 2 timer
plate Pavlova til 8-10 personer

8 æggehvider
1 knivspids salt
500 g sukker
1 spsk. majsmel
2 tsk. eddike

Citroncreme:
4 blade husblas
3 æg
100 g sukker
saft fra 2 citroner
fintrevet skal fra 1 ubehandlet citron
¬ľ liter piskefl√łde, pisket til skum
smukke chokoladeæg

Sådan bager du pavlova

1. Pisk æggehvider og salt stift. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens der piskes. Når massen er blank, tilsættes majsmel og eddike.


2. Forvarm ovnen til 180 grader. Tegn en cirkel (brug en t√¶rteform eller en stor tallerken ca. 22 cm √ė) p√• bagepapir, og fordel massen p√• den. G√łr bunden flad i midten, og forh√łj kanten en smule. Kom marengsen i ovnen, og skru ned til 120 grader. Bag i ca. 1 time og 15 minutter. √Öbn ovnen, og lad marengsen k√łle helt af.

PR√ėV OGS√Ö: P√•skekage med kokos og citron


3. L√¶g husblas i koldt vand i 5 minutter. Pisk √¶g og sukker hvidt med en elpisker. 

4. Kom citronsaft i en lille gryde, varm det op til kogepunktet, og sluk blusset. Vrid husblas, og smelt den i citronsaften. R√łr citronsaften i √¶ggemassen sammen med citronskal, og vend s√• fl√łdeskum i til sidst.

SE MERE: Hjemmelavede p√•ske√¶g med smag af hvid chokolade, bromb√¶r og lakrids

5. Lad cremen hvile koldt en times tid, s√• den har sat sig lidt, inden den fordeles p√• marengsen. Dekorer kagen med creme, og pynt til sidst med chokolade√¶g og evt. et par af √•rets f√łrste bellis.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Pavlova, Marengs, Påske, Kage, Dessert, Påskefrokost og Citronfromage