Pizza
SPONSORERET indhold

Sommermad: Rugpizza med nye kartofler, løvstikke og parma

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skab lidt feriestemning. Pizza er heldigvis nemt at lave selv og smager fantastisk.

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
06. jul. 2015 | Opskrift | Fit living
2

Ingredienser

Pizzadej:
25 g gær
2½ dl lunken vand (ca. 37°)
1 tsk salt
125 g rugmel
225-250 g italiensk hvedemel type 00

Fyld:
2 spsk olivenolie
1-2 fed knust hvidløg
200 g afdryppet mozzarella i tynde skiver
salt, peber
200-250 g fintsnittede kartofler
frisk løvstikke, rosmarin eller timian
50 g revet parmesan
100 g tyndskåret parmaskinke
100 g rucola
lidt citronsaft

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen smidig og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time. Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 250° med to bageplader i ovnen. Rør olivenolie og hvidløg sammen og pensl bundene med olien. Fordel mozzarellaosten på hver pizza, derefter kartoffelskiverne. Krydr med salt og peber, krydderurter samt parmesan. Bag pizzaerne én ad gangen på varme bageplader i ovnen 12-15 minutter afhængigt af ovnen, eller til de er gyldne og sprøde. Top den varme pizza med skinke samt lidt frisk rucola vendt med lidt citronsaft og server straks.

Energi pr. person: 680 kcal, fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48%