Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Prøv denne alternative rødkålssalat, der passer perfekt til en klassiske julemiddag.
Foto: Maria Warnke Nørregaard Prøv denne alternative rødkålssalat, der passer perfekt til en klassiske julemiddag.

Rå rødkålssalat

Salat med rødkål, figner og valnødder

Her serveres rødkålen rå og får en friskhed fra den tørrede og den friske frugt. en opskrift af Pernille Skjødt.

4 personer
Print

100 g tørrede figner
100 g dadler
1-2 æbler
1 pære
1½ spsk eddike f.eks. kirsebæreddike
2-3 spsk olivenolie
salt og peber
1 stor håndfuld fintsnittet rødkål
½ bakke blandet salat eller spinatblade
100 g valnødder,
evt. grofthakkede

Sådan gør du

Skær fignerne i skiver. Tag stenen ud af dadlerne, og del dadlerne i 2-3 stykker.
Skær æblerne og pæren i både. Rør lidt eddike med olivenolie, salt og peber.

Krydr rødkål og salat med dressing, og vend det sammen med figner, dadler, æble og pære. Anret i en skål eller på et fad, og drys med valnødder. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Mortensaften, Dansk mad, Rødkålssalat, Dadler og Tilbehør