Sprød fisk på edamamepuré  med salat af radiser og agurk
Foto: Maria Varnke Nørregaard Sund aftensmad med stegt fisk og grønt tilbehør.

Sprød fisk på edamamepuré med salat af radiser og agurk

Fisk er ikke blot rige på omega-3-fedtsyrer, proteiner, mineraler og vitaminer. De smager også fantastisk. Prøv denne opskrift på stegt fisk på edamamepuré, der både er både er sund og meget velsmagende.

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 2 personer

  • 2 rødspætte- eller isingfileter a 165 g
  • 1 tsk. smør + 1 tsk. olie til stegning

Edamamepuré

  • 150 g edamamebønner, frosne og optøede
  • ½ dl skyr
  • 1 fed hvidløg, knust
  • Salt
  • Peber

Radisesalat

  • 10 radiser
  • ½ agurk, ca. 125 g
  • 1 dl eddike
  • ½ dl økologisk sukker
  • Ca. 1 dl kørvel
  • 1 citron
Energi pr. person:
385 Kcal
Fedt:
24 %
Protein:
42 %
Kulhydrat:
34 %

Sådan gør du:

  1. Dup fiskefileterne helt tørre, skær dem igennem på langs, og drys salt på. Steg fisken gylden på begge sider i smør og olie, krydr med peber, og hold fisken varm.
  2. Blend edamamebønnerne med hvidløg og skyr, og smag godt til med salt og peber.
  3. Hak radiserne groft. Flæk, udkern, og snit agurken groft, og bland de to ting i en skål.
  4. Giv eddike og sukker et opkog, rør til sukkeret er opløst, hæld lagen over radiser og agurk med en masser frisk kørvel, og lad det hele trække 20 minutter
  5. Anret de lune, sprøde fiskefileter på bønnepureen, og servér radisesalaten til sammen med citron.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Fisk, Rødspættefilet og Hovedret