Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Thaisalat med oksekød, grønne bønner og nudler
Foto: Mikkel Adsbøl

Thaisalat med oksekød, grønne bønner og nudler - opskrift fra Hendes Verden

Thaisalat med oksekød, grønne bønner og nudler

En lækker thaisalat

4 personer
Print

1 okseflanksteak
1 dl sojasauce
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk. revet ingefær
1 spsk. olie
peber
Desuden:
1 mangofrugt
1 lille romainesalat
1 agurk
300 g grønne bønner, helst friske danske
2 forårsløg
200 g risnudler
Marinade:
3 spsk. limesaft
2 spsk. fishsauce
2 tsk. sukker
1 spsk. friskrevet ingefær
2 fed finthakket hvidløg
evt. ½-1 tsk. finhakket rød chili
Pynt:
30 g ristede cashewnødder og evt. frisk koriander eller mynte

  1. Kom kødet i en skål, og hæld sojasauce over. Tilsæt hvidløg og ingefær. Vend kødet rundt, og lad det trække et par timer i køleskab. Tag kødet op af marinaden, og kassér marinaden. Pensl kødet med olie. Grill kødet 1520 min. på udendørsgrillen, og kom peber over. Vend den flere gange under grilningen. Eller brun flanksteaken i olie på begge sider på en pande. Kom flanksteaken i et smurt ovnfast fad. Stil kødet i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Skær kødet i meget tynde skiver.
  2. Skræl mangofrugten, og skær den i tynde både. Skyl og afdryp salaten godt. Skær agurken i skiver. Nip bønnerne, og kog dem 6 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Snit løgene. Bland mango og grønsager i en skål. Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Kom dem i en sigte, og overbrus dem med koldt vand. Skær dem i mindre stykker. Fordel nudler, mango og grønsager i portionsskåle.
  3. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og dryp over. Fordel kødet, og drys med cashewnødder og evt. koriander.
Se, hvad vi ellers skriver om: Thai mad, Nudler, Oksekød, Sunde salater og Frokost