SPONSORERET indhold
Thaisalat med oksekød, grønne bønner og nudler
En lækker thaisalat
4 personer
Ingredienser
1 okseflanksteak
1 dl sojasauce
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk. revet ingefær
1 spsk. olie
peber
Desuden:
1 mangofrugt
1 lille romainesalat
1 agurk
300 g grønne bønner, helst friske danske
2 forårsløg
200 g risnudler
Marinade:
3 spsk. limesaft
2 spsk. fishsauce
2 tsk. sukker
1 spsk. friskrevet ingefær
2 fed finthakket hvidløg
evt. ½-1 tsk. finhakket rød chili
Pynt:
30 g ristede cashewnødder og evt. frisk koriander eller mynte
- Kom kødet i en skål, og hæld sojasauce over. Tilsæt hvidløg og ingefær. Vend kødet rundt, og lad det trække et par timer i køleskab. Tag kødet op af marinaden, og kassér marinaden. Pensl kødet med olie.
- Grill kødet 15-20 min. på udendørsgrillen, og kom peber over. Vend den flere gange under grilningen. Eller brun flanksteaken i olie på begge sider på en pande.
- Kom flanksteaken i et smurt ovnfast fad. Stil kødet i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Skær kødet i meget tynde skiver.
- Skræl mangofrugten, og skær den i tynde både. Skyl og afdryp salaten godt. Skær agurken i skiver. Nip bønnerne, og kog dem 6 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
- Snit løgene. Bland mango og grønsager i en skål. Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Kom dem i en sigte, og overbrus dem med koldt vand. Skær dem i mindre stykker. Fordel nudler, mango og grønsager i portionsskåle.
- Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og dryp over. Fordel kødet, og drys med cashewnødder og evt. koriander.