GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Thaistyle kålsalat
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Thaistyle kålsalat

Denne skønne thai salat kan spises med kogte ris eller nudler, hvis du ønsker mere fylde.

printer Print
plate 2 personer

Kød:
200 g hakket oksekød, 4-7 %
1 spsk. hakkede korianderstilke
2 fed hvidløg i tynde skiver
Olie
1 tsk. sukker
3 spsk. fiskesauce
1 lille, rød finthakket chili

Dressing:
2 tsk. sukker
½ dl limesaft
½ dl fiskesauce
2-3 små, røde chilier i tynde ringe
2 spsk. finthakket koriander

Salat:
¼ rødkål
½ spidskål
1 stor mango
½ bdt. forårsløg
¼ dl peanuts
Koriander
Mynte

Tilbehør:
Limebåde

Energi pr. person:
444 Kcal
Fedt:
26 %
Protein:
30 %
Kulhydrat:
44 %

Sådan gør du

  1. Steg kød, hakkede korianderstilke og hvidløg i lidt olie på en supervarm pande. Steg, indtil kødet er gyldent og gennemstegt.
  2. Krydr med sukker og fiskesauce, og vend lidt snittet chili i.
  3. Smag til. Rør imens en dressing af sukker, lime, fiskesauce, hakket chili og koriander.
  4. Smag til. Snit begge slags kål fint. Skær mangoen i tern. Snit forårsløg og hak peanuts, koriander og mynte groft.
  5. Vend kål og mango med noget af dressingen. Anret salaten i dybe tallerkner.
  6. Top med kød, forårsløg, koriander, mynte og peanuts, og servér straks med ekstra dressing og limebåde.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Thai-mad, Sommermad, Sund mad og Hovedret