Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på romescosauce
Foto: Mikkel Adsbøl Romescosauce

Opskrift på romescosauce

Tilbehør: Romescosauce

4
Print

5 røde peberfrugter
5 røde chili
1 bundt løg
1 stor tomat
ca 6 dl koldpresset olivenolie
150 g mandler
1 helt hvidløg, pilletog hakket
ca 8 spsk. sherryeddike
salt og peber

8 soltørrede tomater

Sådan laver du romescosauce

Skær peberfrugter og chili i strimler, fjern kerner. Hak løg og tomat groft. Varm en stor pande op, til den er meget varm. Tilsæt 1 cm olie i bunden og varm op. Kom først løg på panden, og når de er ved at brune, kommer du peberfrugter, chili, mandler og hvidløg på. Når det bruner, kommer man begge slags tomater på og steger videre, til det er næsten tørt igen. Køl lidt af, og kom det hele i en foodprocessor sammen med eddike, salt, og kom olie nok i, til det bliver en tyk jævn sauce. Den holder sig i mange dage i køleskab (hvis den ellers får lov... Den smager simpelthen så godt, så der aldrig er noget tilbage hjemme hos).

Tip:
Hvis du er meget tømmermandsagtig og ynkelig, behøver du ikke gå så højt op i rækkefølgen på processen. Bare kom hele pivtøjet i en gryde, og sautér i olien og så i blenderen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sovs, Tømmermændsmad, Spansk mad, Louise Bruun, Louise Bruun og Tilbehør