Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på urtefrikadellesandwich med picklesdressing
Foto: Mikkel Adsbøl Urtefrikadellesandwich med picklesdressing

Opskrift på urtefrikadellesandwich med picklesdressing

Urtefrikadellesandwich med picklesdressing

En lækker frokost med masser af smag!

plate 1
printer Print

Urtefrikadeller:
30 g magert skinkekød
30 g magert kalvekød
1 æg
1 tsk salt
1 lille revet løg (ca. 25 g)
1 fed hvidløg
1 spsk finthakket persille
1 spsk finthakket dild
1 spsk finthakket løvstikke
10 g DDV plante 70 til stegning eller lignende.

Picklesdressing:
30 g pickles
15 g mayonnaise
25 g DDV yoghurt eller lignende
salt & peber
2 × 30 g rugbrød
grøn salat
50 g agurk
25 g tomater.

Energi pr. person:
464 Kcal
Fedt:
43 %
Protein:
23 %
Kulhydrant:
34 %

Sådan laver du urtefrikadeller

Skær kødet i mindre stykker. Kom det i en minihakker sammen med æg og salt og kør, til farsen er sej. Rør herefter farsen sammen med revet løg, presset hvidløg og de finthakkede urter. Varm fedtstoffet op på en pande. Form farsen til mindre deller og steg dem gyldne og sprøde.


Rør pickles sammen med mayonnaise og yoghurt og smag til med salt og peber. Anret rugbrødet med urtefrikadellerne, salat, agurk, tomater og picklesdressingen og kom det andet brød ovenpå.

 

Prøv også bagel med kylling

Tip

Urtefrikadellerne er gode i madpakken sammen med en salat eller grønsagsstave.

Kostfibre: 7 g

Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller, Madpakke, Sandwich, Dansk mad og Frokost