Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Suppe med rodfrugter
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Suppe med rodfrugter

Vinterens bedste suppe

Skøn suppe med rodfrugter, løg & et drys nødder på toppen.

40 minutter
Print
Skøn vintersuppe til 4 personer

2 løg
1 kg blandede gulerødder, rødbede, pastinak og sød kartoffel
2 laurbærblade
1 flækket, udkernet chili
3-4 hvidløgsfed
salt,peber
1 spsk olivenolie
10-12 dl grøntbouillon
1 god håndfuld spinatblade
25 g ristede cashew- og hasselnødder, mandler og evt. lidt røget paprika

Energi pr. person:
380 Kcal
Fedt:
29 %
Protein:
34 %
Kulhydrant:
37 %

Sådan laver du suppe

 

1. Skær løg og grønsager i mundrette stykker, bred dem ud på en plade med bagepapir, og vend dem med laurbærblade, chili, hvidløg samt olivenolie, salt & peber.

2. Bag grønsagerne i ovnen ved 200° varmluft ca. 30 min., til de er møre. Vend dem et par gange undervejs. Blend alle grønsager med bouillonen, som tilsættes lidt efter lidt til den ønskede konsistens.

3. Varm suppen igennem, smag til, og server i skåle toppet med spinatblade og ristet nøddemix smagt til med røget paprika.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Grøntsagssuppe, Suppe, Vintermad, Vegetarisk og Hovedret