Ratatouille i gryde
Den klassiske ratatouille får mere fylde af grove rodfrugter. En god, nærende vegetarret som den er, men spis evt. stegt lam eller kylling til.
Ingredienser
1 kg blandede rodfrugter, f.eks. rødbeder, gulerødder, selleri og persillerødder
4 porrer
4 løg
2 fed hvidløg
lidt olivenolie
2 dåser flåede tomater
evt. lidt vand
frisk oregano
salt og peber.
Tilbehør: Creme fraiche og brød
Sådan laver du ratatouille
Skræl rodfrugter og løg og skær dem ud i mellemstore tern. Knus hvidløget og skær porrer i skiver. Kom det hele op i en gryde med lidt olivenolie i bunden. Sauter til de er bløde. Rør godt rundt. Kom de flåede tomater i til sidst. Bring det hele i kog og læg låg eller sølvpapir over. Sæt gryden i ovnen i 1,5 time ved 180 grader. Hæld evt. mere vand ved undervejs.
Ved servering vendes hakket, frisk oregano i. Smag til med salt og peber og spis med godt brød og creme fraiche til.