Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrifter med stenbiderrogn
Brug den lækre stenbiderrogn til lækre forretter, på blinis, i salater, fiskeretter eller i kartoffelsuppe.

Stenbiderrogn opskrifter

11 skønne opskrifter med stenbiderrogn

Stenbiderrogn er i sæson fra februar til april, og det er ikke for ingenting, at den lækre rogn fra stenbideren kaldes 'dansk kaviar', for det er virkelig lidt af en delikatesse.

Her har vi fundet 11 lækre opskrifter med stenbiderrogn, så du kan udnytte stenbiderrogns-sæsonen til fulde. Nederst på siden finder du opskrifterne på:

  • Blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg
  • Selleri med citronfløde, stenbiderrogn og karse
  • Hashbrown-vafler med stenbiderrogn
  • Stenbiderrogn med sellerirøsti, dild og cremefraiche
  • Bagt fisk med jordskokker og stenbiderrogn i syrnet fløde
  • Frisk stenbiderrogn med rygeostcreme & krydderurter
  • Kartoffelsuppe med stenbiderrogn
  • Stenbiderrogn med agurk og syrnet fløde
  • Spinatpandekager med stenbiderrogn
  • Pighvar med sprød kartoffel og stenbiderrogn
  • Salat med stenbiderrogn og dildcreme
  • Stenbiderrogn i godt selskab med æg, salat, ærtespirer & dild.

 

TIP: Sådan renser du stenbiderrogn, hvis fiskehandleren ikke har gjort det for dig. 
1. Rens stenbiderrognen i koldt vand med et piskeris
2. Pisk godt rundt i vandet, så fanger piskeriset hinderne fra stenbiderrognen.
3. Når alle hinderne er væk fra stenbiderrognen, sier du vandet fra og smager rognen til med lidt salt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stenbiderrogn, Blinis og Fisk