Nu kan du plante dit eget Nutella-træ

Foto: Getty Gør klar til at plante en HEL skov - nu kan du købe frø til Nutella-træer!

Nu kan du plante dit eget Nutella-træ

Nu kan du plante dit eget Nutella-træ

APRILSNAR: Hvis du lige som os er KÆMPE store fans af Nutella, så læs lige med her:

Naturen stopper aldrig med at overraske os, men det sidste nye skud på stammen indenfor botanisk forskning har alligevel sendt chokbølger gennem både botanikkens verden og fødevareindustrien. 

Opdaget ved et tilfælde
Det var nødde-entusiasten, botaniker Raffaello M. Chéri, der ved et tilfælde opdagede, at han kunne få små bær med et cremet hasselnøddelignede indhold til at gro i en urtepotte, da han lavede forsøg med at genmodificere en hasselnøddebusk.

PRØV OGSÅ: Varm cookiekage med Nutella

Nøddehøsten har i flere år været stærkt påvirket af klimaforandringer, og målet var at manipulere med hasselnødens modningsproces, så der kunne høstes nødder tidligere på sæsonen, hvis det blev dårligt vejr.

Men som en sidegevinst fandt Raffaello og hans team af forskere på det tyske universitetet i Bônbonsburg ud af, at planterne udviklede små bær med et indhold, der ligger meget tæt op af det kendte og elskede smørrepålæg Nutella.

Og efter 3 års intens forskning med støtte fra den tyske stat har Raffaello M. Chéri og hans team nu sendt et frø i handlen, så du selv kan plante dit helt egen Nutella-træ derhjemme.

LÆS OGSÅ: Banebrydende forskning afslører: Kinder æg er den nye superfood

Ved at plante de modificerede hasselnødder i en potte og vande dem med mælk 2-3 gange om måneden, skulle du efter sigende kunne begynde at høste dine egne nødder med Nutella i efter et par måneder.

Frøene bliver sat til salg verden over 1. april, og producenten forventer kæmpe stor interesse omkring produktet. Skal du også have et?

Se, hvad vi ellers skriver om: Nutella

610x200_woordy_knap2.jpeg