Skøn påskemiddag: Krebsehalesalat, lammekoteletter & cheesecake med gækkebrev
Foto: Betina Hastoft Den fineste påskemiddag til dig og dine gæster.

Skøn påskemiddag: Krebsehalesalat, lammekoteletter & cheesecake med gækkebrev

Snart er det påske – og med højtiden følger gerne lyse og milde dage. Det pibler frem med påskeliljer og andre smukke forårsbebudere, så hvorfor ikke invitere på en skøn påskemiddag, der oser af forår?

Her har vi sammensat en skøn påskemiddag betående af:

Forret: Krebsehalesalat med vagtel- og ørredæg

Hovedret: Sprøde lammekoteletter serveret med spidskål med grillede asparges

Dessert: Cheesecake med ”gækkebrev”

Opskrifterne får du lige her på siden - velbekomme & glædelig påske!

paaskemiddag-krebsehalesalat.jpg

Krebsehalesalat med vagtel- og ørredæg

(6 personer)
1 bøtte krebsehaler (170 g)
200 g frosne edamamebønner
100 g babyspinat
1 bundt koriander
1 glas ørredrogn (95 g)
3 spsk. sesamfrø
12 vagtelæg
Dressing:
4 spsk. sesamolie
1 lime
2 spsk. sød chilisauce

  1. Dræn krebsehalerne for væde, og kom dem i en stor skål.
  2. Kom de frosne edamamebønner i en skål. Hæld kogende vand over dem. Hæld vandet fra, og bland bønnerne med krebsehalerne. Skyl og tør babyspinat. Skyl og hak koriander. Tilsæt spinat og koriander til krebsehalerne sammen med ørredrogn og sesamfrø. Vend det hele godt rundt.
  3. Rør sesamolie sammen med saften fra en lime og sød chilisauce. Bland dressingen rundt med salaten.
  4. Kom vagtelæggene i kogende vand, og kog dem i 3 min. Hæld vandet fra, og afkøl æggene under koldt vand. Pil og halvér æggene.
  5. Anret krebsehalesalaten i 6 skåle. Pynt salaterne med halve vagtelæg.

    TIP: Smager skønt med ristet rugbrød til.

paaskemiddag-lammekoteletter.jpg

Sprøde lammekoteletter

 (6 personer)
12 små lammekoteletter
2 dl mel krydret med friskkværnet peber
6 spsk. grov sennep
3 spsk. honning
100 g rasp af daggammelt brød
3 kviste rosmarin
3 kviste timian
1 usprøjtet citron
2 spsk. smør til stegning
3 spsk. olie til stegning

  1. Vend lammekoteletterne i det peberkrydrede mel.
  2. Rør grov sennep og honning sammen. Smør hver kotelet på begge sider med blandingen.
  3. Blend daggammelt brød til rasp.
  4. Hak rosmarin og timian fint. Blend de finthakkede krydderurter med raspen. Riv citronskallen fint, og rør den i raspen.
  5. Vend koteletterne i raspen.
  6. Opvarm smør og olie på en pande. Steg koteletterne gyldne i 4-5 min. på hver side.

TIP:  Skal det gå stærkt, så brug almindelig rasp, i stedet for selv at lave rasp af daggammelt brød!

paaskemiddag-spidskaal-med-grillet-asparges.jpg

Spidskål med grillede asparges

(6 personer)
1 bundt grønne asparges
1 lille spidskål
1 bundt mynte
Dressing:
2 spsk. balsamico
6 spsk. olivenolie
salt og peber

  1. Bræk enderne af aspargesene, og skyl dem. Flæk aspargesene på langs. Grill dem på en grillpande, til de får mærker, ca. 2-3 min. på hver side.
  2. Kassér de yderste blade af spidskålen. Frigør bladene, og snit kålen groft. Bland hakket spidskål med de grillede asparges. Skyl og nip  myntebladene fra stilkene. Hak mynten, og bland den med salaten.
  3. Rør balsamico sammen med olivenolie, salt og peber. Dryp dressingen over salaten.

Tip: Server spidskålssalaten til de sprødstegte lammekoteletter

paaskemiddag-cheesecake.jpg

Cheesecake med ”gækkebrev”

(6-8 personer)
Bund:
100 g smør
200 g mandelmel
50 g brun farin
Ostecreme:
600 g flødeost (Philadelphia)
125 g sukker
1 spsk. majsstivelse
1 knivsspids salt
1 vaniljestang
1 usprøjtet citron (4 spsk. citronsaft)
2 dl cremefraiche 38 %
4 æg
Pynt:
200 g hvid chokolade

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Smelt smør ved lav varme. Bland smør sammen med mandelmel og brun farin.
  2. Klip bagepapir, så det passer i bunden af en springform (22 cm). Fordel mandeldejen i et jævnt lag i bunden af springformen. Bag bunden i 10 min. Lad den køle af, mens ostecremen forberedes.
  3. Kom flødeost i en stor skål sammen med sukker, majsstivelse og salt. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom vaniljekornene i skålen.
  4. Pisk cremen med en håndmikser, til den er ensartet.
  5. Skyl citronen, og riv skallen helt fint med et rivejern.
  6. Tilsæt cremefraiche, citronskal og citronsaft. Pisk ostecremen sammen.
  7. Tilsæt æggene i et ad gangen, mens der piskes. Pisk, til cremen har en ensartet konsistens. Hæld ostecremen i springformen ovenpå den bagte bund.
  8. Tænd ovnen på 180 gr.
  9. Sæt springformen i en bradepande. Hæld vand i bradepanden, til det kommer op på siden af springformen (ca. 5 cm).
  10. Bag ostekagen i 60 min. Kagen er færdig, når kanterne er faste, og midten stadig er blød. Sluk for ovnen, lad kagen stå i ovnen. Sæt ovndøren på klem. Brug evt. en grydeske til at sætte i spænd. Lad kagen stå i en time, før den tages ud af ovnen.
  11. Løsn kanterne med en palet. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer i springformen. Tag nu kagen ud af formen. Fjern bagepapiret fra bunden, og sæt kagen på et fad.
  12. Smelt hvid chokolade over vandbad. Tegn et mønster som et gækkebrev på et stykke bagepapir.
  13. Kom den smeltede chokolade i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Sprøjt den smeltede choklade ud på det tegnede mønster.
  14. Afkøl ”gækkebrevet”, til det er stivnet, og læg det forsigtigt på kagen
Se, hvad vi ellers skriver om: Påske og Påskefrokost