Glossier-produkter
SPONSORERET indhold

Anette Kristine Poulsen: "Jeg kan godt lide deres foundation, som føles rar på huden og dækker"

Hele verden elsker Glossier, men hvad er det lige, det amerikanske skønhedsmærke kan? Vi spurgte skønhedseksperten og Glossier-samleren.

Af:: Marie Lodberg Foto: Rasmus Weng Karlsen
19. nov. 2018 | Mode | Eurowoman

Anette Kristine Poulsen, skønhedsredaktør på Børsen og indehaver af Beautyspace.dk

Hvorfor er Glossier så hypet?

– Det er først og fremmest rasende smart udtænkt. Frem for at instruere sine kunder i alenlange rutiner, vendte Glossier mikronen om og spurgte følgerne, hvad de ville have. På den måde fik de plantet ejerskab blandt brugerne frem for hos eksempelvis celebrities. Det blev et såkaldt community-brand.

Hvad er fascinerende ved Glossier?

– Der er flere ting: 1. En ualmindelig kløgtig evne til at forvandle læsere til kunder. Følgerne af bloggen Into the Gloss var nærmest kunder, før de havde set et eneste produkt. Tilliden var der før, der var noget at sælge. 2. Glossier bruger samme retorik, som når du taler med dine veninder. Du ser ikke skyggen af højtflyvende løfter eller stive ord som eksempelvis revitaliserende – hvem aner i øvrigt også, hvad det betyder?

LÆS OGSÅ: Glossier kommer til Danmark! Her er 4 produkter, du skal prøve

Hvad er Glossier for en type brand?

– Det er et demokratisk brand. Prismæssigt tilgængeligt og inkluderende frem for at være for de økonomisk privilegerede. Og så har Glossier et unikt design. Det er æstetisk smukt, og nogle af produkterne har ligefrem kæledyrseffekt: Man må røre. Det er et social-media brand: En sand linselus.

Hvordan har Glossier revolutioneret skønhedsbranchen?

– De har brugt Tripadvisor-effekten. Den med at vi stoler mere på anbefalinger fra vores venner end producenter. For der er absolut intet ved ingredienserne, der er revolutionerende. Der er ingen tydelig ingrediensfilosofi, og der er intet fravalg af eksempelvis petro-mineralske olier eller silikoner, som mange i dag har en klar holdning til.

Hvad er dit yndlings-Glossier-produkt?

– Jeg kan godt lide deres foundation, som føles rar på huden og dækker uden at se dækkende ud. Og så er jeg fan af peelende frugtsyre (AHA) og porerensende salicylsyre (BHA), som findes i Glossiers Soulutions.

Perfecting Skin Tint

Perfecting Skin Tint, Glossier, 200 kr.

Face Exfoliator and Skin Perfector

Face Exfoliator and Skin Perfector, Glossier, 180 kr.

LÆS OGSÅ: Derfor står kvinder verden over i kø for at købe Glossier

Sidsel Alling, blogger på Fashionpolish.dk og forfatter til bogen SMART

Hvorfor er Glossier et hit?

– Det faldt lige ned i bølgen af no makeup-makeup, da det lancerede. Naturlig skønhed, godt humør og lette produkter gør, at de giver en fornemmelse af, at alle kan være med. Deres strategi med at involvere brugeren til alt fra content til udvikling af nye produkter er genial.

Hvad fascinerer dig ved Glossier?

– Først og fremmest deres branding. De startede med en Instagram-konto med inspirationsbilleder, som jeg fulgte, før jeg kendte mærket. Det er ret enestående, og de er superinnovative, når det kommer til brug af sociale medier. Derudover er deres packaging sjov og let. Det er svært at forestille sig, men da Glossier startede i 2014, var lyserød ikke specielt moderne. De byggede et univers op omkring det ultra feminine, gjorde det sejt og var med til at gøre lyserød til en trend.

LÆS OGSÅ: Det siger formen på din læbestift om dig

Hvordan har Glossier revolutioneret din måde at se på skønhed og produkter på?

– Jeg går ikke med særlig meget makeup, jeg er ikke særlig god til at lægge det pænt, og hele contouring-bølgen skræmmer mig lidt, så Glossier passer perfekt til mig. Jeg har brugt deres måde at bruge Instagram og sociale medier på i mit eget arbejde. Jeg elsker, at de liker og kommenterer mine billeder, hvis jeg tagger dem, det er god internetstil. De bruger modeller i alle former og etniciteter og har masser af humor.

Hvad er dit yndlings-Glossier-produkt?

– Deres stretch concealer er genial, fordi den er så blød. Den bruger jeg hver dag. Jeg har for nylig fået øjnene op for deres Generation G-læbestifter, som giver de pæneste, naturlige læber.

Stretch Concealer

Stretch Concealer, Glossier, 130 kr.

Generation G

Generation G, Glossier, 130 kr.

Anbefalet til dig