Fald nemt i søvn
SPONSORERET indhold

5 tricks til at falde nemmere i søvn

Har du problemer med at falde i søvn, så brug et af disse fem trick, der giver dig ro i kroppen og… zzz.

Af: Kicki Thomsen Foto: Getty Images
10. jan. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

Af Christina Bølling

1. Spænd langsomt op i hver enkelt muskelgruppe i fem sekunder, og slap derefter af. Start fra dine tæer, hvorefter du bevæger dig gradvist op og slutter med dit hoved. Afslut med at visualisere dig selv i afslappende om-givelser.

LÆS OGSÅ: Jeg har 15 minutter, hvad skal jeg træne?

2. Tænk på, at du skal holde dig vågen. På den måde fjerner du stressen ved ikke at kunne falde i søvn, og din hjerne begynder derfor at slappe af, hvilket gør det nemmere at falde i søvn.

3. Tag tid til en afslappende stund med dig selv, inden du skal sove. På den måde minimerer du risikoen for, at forstyrrende tanker popper op, når du lægger dig til rette.

4. Rens ud i hovedet minimum tre timer, inden du skal sove, ved at skrive alle dine bekymringer ned i en notesbog sammen med de løsninger, du kan forestille dig.

5. Skru ned for radiatoren. Når vi sover, falder vores temperatur, hvilket signalerer til hjernen, at det er sovetid. Og ligger du i et for varmt lokale, kan dette signal blive forstyrret. Den ideelle værelsestemperatur, når det kommer til søvn menes at være omkring 17-21 grader.

Kilde: Women's Health


LÆS OGSÅ: Sådan skruer du op for glæden

LÆS OGSÅ: Dine drømme fortæller dig, hvordan du har det

LÆS OGSÅ: 6 gode grunde: Derfor skal du ikke sidde med benene over kors