-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Er kaffe, chokolade og rødvin sundt i små mængder hver dag?
Vi hører det så tit. Et glas rødvin om dagen er sundt. Det samme med den mørke chokolade. Men er det rigtigt?
Passer det at kaffe, chokolade og rødvin er sundt i små mængder hver dag?
Både og. Hvad angår kaffen, så ja. Der er flere studier, der påviser, at det kan have en positiv effekt på din sundhed at drikke 3-4 kopper kaffe om dagen. Du reducerer blandt andet risikoen for hjertekarsygdomme og type 2-diabetes.
Rødvin hver dag lyder bestemt også lækkert, men at rødvin er sundt, er ikke korrekt. Rødvin er noget, du skal nyde, men det skal ikke indgå i kosten på daglig basis. Også selv om rødvinen indeholder antioxidanter.
Sidst er der chokoladen, som også er rig på antioxidanter – især den mørke version, men alle slags chokolader indeholder både sukker og fedt, så nyd det kun engang i mellem.
Er økologisk mad sundere end ikke-økologisk?
Desværre er der ingen videnskabelige undersøgelser, der beviser, at økologiske fødevarer er sundere for os end de konventionelle. Så ud fra et sundhedsperspektiv, er der ingen grund til at vælge økologisk.
Når det er sagt, så er der beviseligt færre tilsætningsstoffer i de økologiske varer, ligesom du undgår sprøjtemidler – igen er det ikke bevist, at de er skadelige, så du må selv beslutte, om du er for eller imod. Et af de helt uundgåelige plusser ved økologien er, at landmændene her har et større fokus på dyrevelfærd og bæredygtighed.
Eksperten: Sofie Bentzen. Cand.scient i Humanernæring og kvinden bag bloggen Healthjunkie.com.