7 tegn på at du giftede dig med den rigtige
SPONSORERET indhold

7 tegn på at du giftede dig med den rigtige

Hvis du indimellem er lidt i tvivl, om du har valgt den rette ægtemand, så har jeg tjeklisten til dig.

Af: Redaktionen Foto: Getty
22. okt. 2015 | Livsstil

Af Amalie Nebelong

KLUMME: Da jeg blev gift sidste år på Københavns Rådhus, var jeg ikke i tvivl om, at det var den rigtige mand, jeg et par måneder forinden havde valgt at fri til og samtidig tilbyde en ring. At han sagde ja med det samme gjorde naturligvis, at jeg blev endnu mere bekræftet i, at det var det helt rigtige, jeg havde kastet mig ud i.

LÆS OGSÅ: "Okay gutter, når jeres kvinde er ramt af denne følelse, skal I være særligt opmærksomme"

Men ligegyldig, hvor sikker jeg er i min sag omkring valg af ægtemand, så har jeg også altid haft en livlig forestillingsevne. Og den forestillingsevne har da også spillet mig et pus sidenhen (efter ægteskabets begyndelse), selvom der ingen sammenhæng er mellem min forestillingsevne og virkeligheden – deraf ”forestilling”.

LÆS OGSÅ: "Min venindes mand lå nøgen i min seng. Ved siden af mig"

Min forestillingsevne har et par enkelte gange sat scenarier op vedrørende, hvordan mit liv ville have set ud med andre mænd. Hvordan ville det have været, hvis jeg havde giftet mig med en rigmand? Hvordan havde mit liv set ud, hvis jeg havde giftet mig med min første kæreste? Hvordan havde det været at dele liv med en vild og lidenskabelig kunstnertype? Og når forestillingsevnen springer frem som en trold af en æske, bliver jeg ærlig talt lidt irriteret. For jeg er vanvittigt glad for min mand. Så det, at jeg forestiller mig, hvordan det havde været med en anden mand, har intet at gøre med, at jeg ikke skulle være lykkeligt gift. Så hold nu bøtte dumme forestillingsevne og lad mig være i fred!

For at lukke munden på den lille stemme i mit hoved, har jeg tænkt en del over, hvorfor jeg med min mand er overbevist om, at jeg har valgt den rigtige. Måske kender du det fra dig selv? At du indimellem får tanken: Var det nu også det helt rigtige valg?

For at lukke munden på min egen forestillingsevne og (forhåbentlig) også lukke munden på din, kommer jeg her med 7 tegn på, at du har giftet dig med den rigtige mand (eller kvinde for den sags skyld).

1. Han kender alt til din økonomi
Du siger tit og ofte til din mand, når han spørger om I skal gå ud at spise, at du gerne vil vente til næste måned, da du forsøger at leve lidt sparsommeligt. Dagen efter går du ud og køber et par designerstøvler på udsalg. ”De var for billige til at lade være - faktisk har jeg sparet penge ved at købe dem!” Din mand er helt ligeglad. Selvom han er en del mere økonomisk bevidst, end du er, skælder han dig ikke dagligt ud over dine prioriteringer (selvom han ville være i sin fulde ret til det).

2. I har fået to børn sammen uden at rive hovederne af hinanden
Når I kommer til det punkt i jeres ægteskab, hvor I har fået to børn sammen, og den yngste er fyldt to år, men I ikke er gået fra hinanden (endnu), er der stor sandsynlighed for, at jeres ægteskab holder, og du altså dermed også har valgt den rigtige mand. Især hvis I stadig kan drikke billige fadøl og spille pool hele natten, når ungerne er på weekend hos bedsteforældrene.

3. Han finder dig stadig uimodståelig
Hvis din mand stadig – selvom I ikke er helt unge længere – går virkelig meget op i, at du sover med numsen bar om natten, er det et tegn på, at han stadig synes, din krop er fantastisk. Og det er dæleme romantik, der holder. Især når han bliver ved med at insistere på det, selvom du i de sidste mange år har foretrukket et par trusser.

4. Når du stoler på ham
Når et ægteskab har varet en hvis periode, er det de færreste (let’s face it), der har sex flere gange om ugen. Men hvis du alligevel på ingen måde får angst, når han går i byen med vennerne med en ladt kanon, er det et tegn på, at du slapper fuldstændig af i jeres ægteskab. Ikke på den der jeg-har-droppet-make-uppen-og-går-altid-i-joggingbukser-måde, men på en sund og moden måde, hvor I ved præcis, hvor I har hinanden.

5. Du ser ham som for første gang
Efter at have set på den samme person i flere år – nat og dag – kan vi som mennesker have svært ved ”rigtigt” at se hinanden, fordi vi simpelthen er så vant til at se på den andens fysik. Men hvis du alligevel i glimt kan se på din mand, som første gang, du så ham – altså i et glimt se alt det, du faldt for - er det en virkelig god ting. Og noget der i det lange løb vil hjælpe med at bevare gnisten i jeres forhold.

6. At han har bevaret sig selv
De rigtig stærke mænd er dem, der holder fast i, hvem de er. Og det gør de klogt i. For selvom kvinder indimellem rigtig gerne vil lave deres mænd om, så er det altså de færreste af os, der i bund og grund gider mænd, der er vattede og lader sig forme ved vores mindste vink. Så selvom det måske er skide irriterende, at han stadig har brug for at give den lige rigelig gas med sine gamle venner indimellem (hvorfor skal det blive SÅ sent og SÅ vildt), og selvom det pludselig lader til, at der altid er en vigtig fodboldturnering i gang med kampe hver aften, så er det altså også meget rart, at han ikke er blevet til en kvinde (selvom du måske gerne så, at han gik til dans med dig og vimsede rundt og ordnede praktiske ting i hjemmet om aftenen).

7. At han finder sig i dit vanvid 
Bliver du også en anelse bimlende bamlende hver måned op til din menstruation? Og har du i de dage netop svært ved at sige undskyld for din til tider neurotiske og lettere vanvittige opførsel (det er jo ikke din skyld, at hormonerne fiser rundt)? Hvis din mand med tiden lærer at acceptere din opførsel i dé dage, fremfor at ville diskutere enhver urimelighed fra din side med dig, skal du bare holde fast i ham med arme og ben!

 

LÆS OGSÅ: Glem aldrig dine veninder. Heller ikke når du bliver voksen

LÆS OGSÅ: Lizettes søn fik kræft som 1-årig: "Jeg ville bare skilles, når det var slut!"

LÆS OGSÅ: 3 ting, du bør vide om mænd og sex