Hjemløse bryllup
SPONSORERET indhold

Da gadens konge fik sin hjemløse prinsesse

Steen og Karin, der begge har levet på gaden og kæmpet med misbrug i mange år, fik i denne uge et bryllup, de aldrig havde drømt om.

Af:: Sofie Hviid Foto: Ashokaditya Mohanty
22. jul. 2016 | Livsstil

Egentlig var tanken, at Steen Rosenquist og Karin Winther bare skulle have en stille ceremoni på gaden foran hjemløseavisen Hus Forbis lokaler på Nørrebro. Men så kom det en veninde for øre, at de manglede en bryllupskjole.

Veninden April Chris, der til dagligt arbejder med PR, smed en efterspørgsel ud i sit netværk – og så begyndte det at rulle ind med donationer til det, der blev et drømmebryllup for Steen Rosenquist og Karin Winther.

Parret fik doneret en overdådig brudekjole, og en stylist tilbød at sætte hår og makeup på bruden, der fredag formiddag i strålende solskin ankom til sit gadebryllup med maner i en karet med hest og kusk, der også havde meldt sig som donation.

Kærlighed koster

At de to skal giftes handler først og fremmest om kærlighed. Men for Steen Rosenquist, der er formand for hjemløseforeningen SAND, er bryllupet også en protest. I stedet for at holde en tale for bruden, holdt Steen derfor også en tale for de udsatte, som han selv har været en del af og i dag kæmper hårdt for at hjælpe:

- Der er kommet så mange nedskæringer på det sociale område og med den fælles forsørgerpligt betydet det, at dem på kontanthjælp, faktisk får svært ved at gifte sig, fordi det bliver umuligt at leve. Det er også derfor, at vi gør det sådan her med præstens velsignelse men uden alle de officielle papirer.

Festen, som blev holdt i Hus Forbis lokaler, blev sikret med mad, vin og kage til 100 gæster, alt sammen doneret gennem venner, bekendte og andre der bare ville støtte den gode sag. Bryllupsnatten skal brudeparret tilbringe i bryllupssuiten på Kong Arthur og der er samlet penge ind til en bryllupsrejse.