SPONSORERET indhold

Her er vinderen af Søstersindprisen 2023

ALT for damerne har lørdag uddelt solidaritetsprisen 'Søstersind' ved sin årlige prisfest i Operaen i København. Skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz modtager prisen for at have presset på for forandring, længe før det blev ”moderne” at tale om feminisme og ligestilling, og for at have skubbet grænserne for hvordan kvinder må være i verden.

Af: Redaktionen Foto: Les Kaner
28. okt. 2023 | Livsstil | ALT for damerne

Ditte Hansen og Louise Mieritz kan bryste sig af både at være skuespillere, manuskriptforfattere og instruktører, udgør tilsammen duoen Ditte og Louise, der med komik og hudløs ærlighed sætter fokus på kvinder.

Det er det mangeårige arbejde, som nu er en af årsagerne til, at de modtager ALT for Damernes søstersindpris 2023, der blev uddelt i Operaen lørdag.

"Det er den fornemmeste pris, vi nogensinde har fået", sagde Ditte Hansen på scenen i Operaen, da hun og Louise modtog titlen fra sidste års vinder, Sara Bro.

Senest har vi set duoen på TV 2 med det prisvindende periodedrama 'Dansegarderoben' om søstersammenhold og showbiz, hvor 1970'ernes kvindeundertrykkelse udspiller sig i Cirkusrevyens garderobe. I motiveringen fra ALT for Damernes chefredaktør, Rikke Dal Støttrup, lyder en særlig cadeau for denne indsats:

”I har givet store lunser af jer selv for at skaffe mere plads til os alle, og med 'Dansegarderoben' har I med humor og overskud givet familien Danmark et nyt blik på patriarkatets indbyggede strukturer”.

Kvinder kan mere uden skam 

Ditte Hansen og Louise Mieritz har arbejdet sammen i 16 år og skabt mange øjeblikke, der i bund og grund alle har samme pointe: At kvinder kan mere uden skam. Dette budskab er fortsat i højsædet hos duoen: 

"Vi bruger så mange kræfter på at bekymre os for, om andre synes, vi er dumme, så når andre viser, at det er de også, så løfter det et åg fra ens skuldre," siger Louise Mieritz. 

I et interview i den udgave af ALT for Damerne, der kommer på gaden i uge 44, fortæller Ditte Hansen og Louise Mieritz til chefredaktør Rikke Dal Støttrup, hvordan konkurrencen imellem kvinder skal erstattes af ros og søstersind:

"Søstersind er, at jeg ikke føler mig afgrænset, men at jeg oplever, at andre kvinder er en forlængelse af mig selv. At vi er forbundede," forklarer Louise Mieritz. 

Rikke Dal Støttrup har mærket duoens søstersind på egen krop og fundet inspiration til sit virke som chefredaktør for ALT for Damerne:

Læs også

"Ditte og Louise er tålmodige og tilgivende i den måde, de formidler feminisme og søstersind på, og for mig personligt har det været øjenåbnende både at tale med dem og følge deres kunstneriske virke. Deres insisteren på at gøre mere plads til at være kvinde i alle afskygninger har haft stor betydning for min egen tilgang til det ansvar, det er at stå i spidsen for Danmarks største kvindeblad." 

Ditte Hansen og Louise Mieritz, som længe har kredset om feminisme og mangfoldighed, har I de senere år mærket en betydelig forandring, når det kommer til at italesætte emnerne: 

 "Vi har oplevet en ny nysgerrighed på fortællinger om kvinder. Det er nemmere at komme igennem nu, end sidst vi snakkede," siger Ditte Hansen og Louise Mieritz tilføjer:  

"Det er blevet cool at have søstersind, og det skal vi malke, så det slår dybe rødder, og det er noget, man bare gør."

Anbefalet til dig