Ibi Støvnig

Foto: Les Kaner

Ibi Støvnig

Ibi Støvings Roskilde Festival

I den forgangne uge har Go'morgen-vært Ibi Støving skiftet studiet ud med støv, teltplads og fulde folk, når hun har rapporteret live fra årets Roskilde Festival på morgen-TV.

En tjans, hun er mere end tilfreds med at have fået, fortæller hun, da ALT for damerne møder hende til en snak om Roskilde festival klokken 14 fredag eftermiddag.
TV-værten har sat dagens første øl til læberne, da vi mødes.

- Jeg har også været vågen siden klokken fire, så for mig føles det som aften, griner den lattermilde TV2-vært, der er kommet på festivalen de seneste seks år. Om arbejdet som Roskilde-rapporter fortæller hun:

Ud af Go'morgen-kassen
- Jeg elsker, at jeg kommer ud af Go'morgenkassen, hvor alt skal være lidt pænt og konservativt, så jeg kan være mere mig selv. Det er jo totalt rock'n'roll. Man ved jo aldrig, hvad der sker. Der kan jo gå en eller anden fuld svensker forbi og vippe hatten af mig og så må jeg jo bare køre med, eller der kan komme en forbi og spille guitar midt i hele, siger Ibi Støving, der torsdag morgen var ude for en noget speciel udfordring, da hun skulle overraske en intetanende 18-årig fødselar med morgenmad og flæskesteg (hans livret) ved otte-tiden om morgenen på live TV. Uden han vidste det, lynede Ibi, en kameramand og en fyr med en guitar teltet op og begyndte at synge fødselsdagssang for den noget omtågede fyr, der hurtigt måtte hoppe i tøjet for rullende kamera.

- Ja, der kan så også komme et par røde underbukser frem i et telt, så må man jo bare køre med. Ej, der blev jeg meget mor-agtig i det klip – "lille skat, kommer du ud? " siger hun om episoden, der siden er blevet kommenteret flittigt på de sociale medier.

Ibi med veninden Cecilie Lassen                                   Ibi med veninden Cecilie Lassen

På et hængende hår
Uforudsigeligheden, som hun godt kan lide, kan dog også være noget af det svære ved opgaven. For som et kendt ansigt, er det ikke altid, folk holder behørig afstand.

- I morges var der én, der nærmest tvang vodka i mig. Han nåede det ikke, men der var tre fyre, der greb fat i mig og tog fat i mit ansigt. Vi har jo ikke bodyguards hernede, men det kunne godt være, man skulle overveje det, siger Ibi, der heldigvis undslap situationen, da en runner blandende sig og sagde "Ibi kan ikke drikke nu – hun skal lave TV", forklarer Ibi, der er kommet velforberedt til sin sjette festival.

Tasken er pakket
- Jeg har en ansigtsfugter med – det har jeg lært af en makeupartist engang, at det skal man lige spraye ansigtet med engang i mellem, og så har jeg vand og læbepomade fra Andrea Rudolph og min iPad, Mac og iPhone, siger værten, der uden tøven kan svare på, hvem hun glæder sig allermest til at se på årets festival.

- Rihanna! Jeg er en hiphop R'n'B-pige, så hende har jeg glædet mig til at se. Og så Miguel på søndag, som også er R'n'b.

LÆS OGSÅ: Fire feminine Roskilde-frisurer

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur, Festival og Ibi Makienok