Julegaver til mor

Foto: Getty Savner du også inspiration til en julegave til din mor? Vi har samlet 11 gode julegaveideer.

Her er 11 gode julegaver til din mor

Volder det også dig problemer at finde den rette julegave til din mor? Vi har samlet 11 gode julegaveideer, som måske kan lette julestressen.

Julen kaldes som bekendt hjerternes fest, men for mange bliver det nærmere stressens fest med de mange gaveindkøb, der skal nås, inden familien samles om juletræet. 

For at lette stressen – bare en smule – har vi samlet en liste over 11 gode julegaver, du kan give din elskede mor – og som forhåbentlig vil falde i hendes smag.

1. Olie til det hele

karmameju olie 01.png

Huden er kroppens største organ, så derfor er det vigtigt at pleje den med creme eller olie. Foto: Karmameju

Der er ikke noget mere lækkert end at smøre sin tørre vinterhud ind i olie. Du kan få olier i alle prisklasser, kvaliteter og dufte. Hvad enten din mor er til lavendel, rosmarin, mandel eller noget fjerde, kan du uden tvivl finde en olie, hun vil elske.

Prøv for eksempel den lækre olie fra danske Karmameju, der er fyldt med blandt andet vitamin A, C og E, samt de powerfulde antioxidanter havtorn, hyben og argan.

Karmameju GLOW Age-Defense Face Oil 01, set til 445 kroner hos Nicehair og Magasin

2. På med vandreskoene

Camino Getty.jpgDer findes mange steder i verden, hvor man kan gå smukke, historiske pilgrimsruter. Den mest kendte er Caminoen i Spanien, men Danmark byder også på flotte vandreruter. Foto: Getty

Oplevelser er noget, vi sjældent har tid til, men nu, hvor verden ikke er til at rejse rundt i, kan du give dig selv – og din mor – et afbræk fra hverdagen og invitere hende på en vandretur. I kan for eksempel prøve den efterhånden velkendte Camøno på Møn eller tage på den smukke Himmelbjergrute i Jylland, der blandt andet tager jeg gennem Gudenåen. Få inspiration til smukke og naturskønne vandreture i Danmark her.

Læs også: Den ultimative gaveguide til kvinder

3. Til den læsende mor

 

pige, kvinde, andet 2.png

En god bog slår aldrig fejl. Hvad enten din mor er til Jo Nesbø, Helle Helle eller Dostojevskij, kan du uden tvivl finde en bog, der vil falde i hendes smag.

Her på redaktionen vil vi varmt anbefale den anmelderroster "Pige, kvinde, andet" af britiske Bernardine Evaristo.

Bogen ser ikke bare godt ud på bogreolen, den skildrer også smukt og rørende det moderne kvindeliv - og så er den umulig at slippe! 

Drag med til England og dyk ned i tolv dybe karakterer, som spænder vidt i alder, seksualitet og social status. Alle søger de efter noget: en fælles fortid, en meningsfuld fremtid, kærlighed. Forståelse fra en mor. Anerkendelse fra en far. Et sted at høre til. Eller måske bare et lille glimt af håb.

"Pige, kvinde, andet", Bernardine Evaristo, Gads Forlag, 299,95 kroner

4. Noget at varme sig på

Other stories tørklæde.jpegLun dig på det lækre cashmere tørklæde fra & Other Stories. Foto: & Other Stories

Når kulden bider i marv og ben, er der intet dejligere end at lune sig på et blødt og lækkert halstørklæde. Du kan selvfølgelig få et halstørklæde i alle prisklasser og farver, men hvis du er ude efter et, der holder sæson efter sæson, så køb et klassisk og smukt uldtørklæde, eksempelvis det her fra & Other Stories.

Uldtørklæde, & Other Stories, 375 kroner

Læs også: Julegave til hende: 40 idéer til kvinder i alle aldre

5. Styr på stamtavlen

MH_DNA_logo_RGB.jpg

Ved du, hvor du kommer fra i verden? Og ved din mor det? Giv din mor en gave, du også selv får gavn af; nemlig en DNA-test. Med en DNA-test fra MyHeritage kan din mor grave i jeres slægtshistorie og opdage jeres etniske oprindelse. Efterfølgende kan hun skabe et online stamtræ, hvor I i fællesskab kan gå på opdagelse i jeres familiehistorie – og måske finde et nyt familiemedlem ud af de mere end 107 millioner brugere, der har afgivet en DNA-test til MyHeritage.

DNA-test, Myheritage, 590 kroner.

6. Inspiration til madlavningen

vegetarisk hverdga bog.pngEnkelt indeholder alt fra lynhurtige hverdagsretter med få ingredienser til ovnretter, der passer sig selv i timevis. Foto:Grønningen 1

God mad er lige så vigtigt som god sex (det mener vi i hvert fald her på redaktionen). Men ofte tyer vi til de samme retter, når vi kommer hjem fra arbejde eller skal have middagsgæster på besøg. Derfor er en lækker kogebog (med flotte billeder) altid et hit.

Køb for eksempel en af de mange, gode kogebøger, som danske Camilla Skov, måske bedre kendt som Vegetarisk Hverdag, står bag. Hun er kendt for sit grønne køkken og sin mad, der er både nem og billig at lave. 

Billig mad på dyre tallerkener, Camilla Skov, 249,95 kroner

7. Smarte sneakers

puma-rs-x-reinvent-puma-white-natural-v-2173763-v1-701953 rezet store.png

Sneakers er ikke længere kun for løbere, men perfekte til hverdagsbrug. Foto: Rezet Store

Sneakers bliver (heldigvis) ved med at være på mode – og der kommer flere og flere til. Køb et par smarte sneakers til din mor, som hun kan have på til både hverdag og fest. De her fra Puma passer godt til både kjole og jeans.

Puma RS-X Reinvent, 850 kroner. Kan købes hos Rezet Store.

8. Smykkesmuk

bybiehl øreringe.png

Dette fine Stine Goya-armbånd kan pifte ethvert outfit op. Foto: ByBiehl

Smykker holder for altid – og det behøver ikke koste spidsen af en jetjager. Køb for eksempel disse fine øreringe fra danske ByBiehl til 595 kroner eller denne smukke og eventyrlige ring fra Maanesten til 350 kroner. 

9. En forkælelsesdag

Spa.jpgGiv din mor et frirum til bare at slappe helt af. Foto: Getty Images

Er du klar på at bruge liiidt ekstra på at forkæle din mor denne jul, kan en spadag med ansigts- og kropsbehandling eller massage på et kurhotel måske være en idé? Skodsborg Kurhotel nord for København byder eksempelvis på en 50 minutters spa-treatment, hvor din mor vil blive forkælet fra top til tå. Find mere inspiration til lækre spaophold her.

Skodsborg Kurhotel, 50 minutter, 800 kroner

10. ALT for damerne-abonnement

AFD-final.jpg

Forkæl din mor med et ALT for damerne-abonnement. Hver uge vil hun få et fornyet blik på verden gennem de store interviews, blive klogere på tidens (mode)tendenser og få inspiration til det næste måltid. Køb et abonnement eller gavekort hos MitBlad - priser fra 149 kr.

11. Klippekort til kys og kram

Kiss Getty.jpgKys, kram og kærlighed savner en mor altid fra sine børn, så hvorfor ikke give hende det, nu hvor julen er hjerternes fest? Foto: Getty

Nogle gange behøver en gave ikke at koste penge, for at den kan kaste smil og begejstring af sig. Det mener i hvert fald en af redaktionens mødre, Susanne, der med glæde ville modtage et klippekort til kram eller kys fra sin teenagesøn. Så mon ikke din mor også ville blive glad for det, fremfor at få endnu en dyr creme til skuffen?

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Julegaver og Mor

610x200_woordy_knap2.jpeg