Lisbeth Østergaard
Foto: Flemming Leitorp Lisbeth Østergaard, 37 år. Tv- og radiovært. Gift med Ralf Christensen, 39. Sammen har de sønnen Viggo Willy Carlo Østergaard 2,5 år, og de venter endnu en dreng til maj.

Lisbeth Østergaard om jul

Lisbeth Østergaard om sit juleønske: "Jeg kan se, at alle andre har det, så det vil jeg også have"

Tv-vært Lisbeth Østergaard skal være virkelig voksen og holde sin juleaften i sit eget hus – med middag kl 16 og et særligt hvidkålshoved.

Hvordan er juleaften hos dig?
– Der er ikke noget, der hedder "en typisk juleaften" hos mig, fordi mine forældre er skilt, og det er Ralfs forældre også. Så der er mange, vi kan besøge, og der er jo forskellige traditioner hos dem alle. Men i år skal vi selv holde julen. Vi har lige købt hus og har højt til loftet, så vi skal have et stort juletræ. Så er man altså virkelig voksen, når man skal holde sin egen jul.

Hvilke traditioner har I?
– Her går vi til bords klokken fire om eftermiddagen, ellers bliver den midnat, før vi er færdige. Det første, vi skal have, før den klassiske julemad, er et fyldt kålhoved til forret. Jeg tror, det er en sønderjysk tradition, jeg har fået fra min oldemor. Man tager et hvidkålshoved, skærer bunden af og udhuler den. Så putter man fars indeni, lægger bunden på igen, og vikler det ind i viskestykker. Så koges det et par timer, hvorefter det serveres på et fad, hvor man skærer en skive af, og spiser det på hvidt franskbrød med smørsovs til. Dagen efter steger man resten på panden med kanelsukker på. Der er nogle, der synes, det lyder decideret ulækkert. Men når de har smagt det, er de vilde med det.

Hvad står øverst på din ønskeseddel i år?
– At anden ikke brænder på, at flæskesværen bliver sprød, og at sovsen ikke skiller. Ej, jeg ønsker mig også et Hammam-håndklæde. Jeg er vinterbader og kan se, at alle andre har det, så det vil jeg også have. Jeg ønsker mig også en multihakker. Jeg vil egentlig gerne have den inden jul, for jeg skal bruge den til at lave konfekt med, men pyt med det.

Hvem er den sværeste at købe gave til?
– Det er Ralf. Og jeg tror også, at han synes, jeg er den sværeste at finde gave til. Men sidste år gav jeg ham faktisk et gavekort til Michelin-restauranten AOC. Vi har dog ikke fået det brugt endnu, og det er for dårligt. Men det er en perfekt gave, for jeg håber jo, at han inviterer mig med.

Hvad er den bedste gave, du har fået?
– Det er en guldring med en hjerteformet diament i, som Ralf selv har designet til mig. Den er simpelthen bare så flot. Men jeg fik f.eks. også en vase sidste år, som jeg blev virkelig glad for.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Interview