Lotte Heise Interview Hjemmet

Foto: Sara Skytte Varme er det bedste, Lotte Heise ved. For når det er varmt, har hun ikke ondt på grund af sin gigt.

Lotte Heise: "Det kan godt ødelægge stemningen lidt, men som mine sønner siger..."

Lotte Heise vil helst rejse et varmt sted hen på ferie. I år bliver hun nok i Danmark, men kan varme sig ved minderne fra Grækenland med sine to drenge.

Hvad er dit bedste sommerminde fra din barndom?

Alle mine somre på Digely, som min mormors hus hed. Det lå ved Marielyst på Falster, og jeg var der hver sommer med min mor, lillebror og min bedste veninde, Bente. Vi legede på stranden, sejlede i kano og besøgte fisker-Carl, som gav os lidt skidtfisk med hjem, og så legede vi med Barbie og med alle de spil og bilkort, der lå i en gammel skuffe i sommerhuset.

Hvornår begynder sommeren for alvor for dig?

Når det bliver varmt, men det gør det vist ikke i år. Sådan en som mig, der har gigt, har det meget bedre om sommeren i varmen. Det er derfor, sommer er min yndlingsårstid.

LÆS OGSÅ: Lotte Heise om at være voksen: Jeg blev nok voksen, da jeg var otte

Hvad er det bedste ved sommeren?

At man kan være så meget ude og spise sammen med andre. Jeg elsker også god vin, og om sommeren kan man altid finde en anledning til at drikke rosé og prosecco. Det sker oftere om sommeren, for det er nemmere at få folk til at gå med på spøgen om sommeren. Jeg hader sådan nogen, der siger: "Jeg tager bare en kop te." Jeg drikker også sangria i Spanien. Jeg har endda hørt, at man kan få en god sangria et sted i København. Det er sådan en, man bliver svimmel af.

Hvordan har du det med solen? Kan du tåle den?

Jeg elsker solen, og jeg kan ikke få nok. Jeg skal optræde til august i Marbella, og i den forbindelse ringede de og spurgte, om jeg godt kunne klare, at der var 40 grader. Ja, det er det bedste, jeg ved, for når det er varmt, har jeg ikke ondt nogen steder.

Er du en vandhund?

Ja, hvis det er varmt vand. Jeg bader ikke i Danmark, men gerne i Grækenland eller Spanien. Når jeg er på ferie der, bader jeg hele tiden og starter hver morgen med at svømme en lang tur i havet. Jeg kan bedst lide at svømme i havet, og at være på stranden er fedt. Jeg plejer at gøre grin med kvinder, der ikke kan lide strand, fordi de får sand i røven, men det kan man da bare skylle ud. Det er da klart, der er meget sand på en strand.

Hvad slæber du med hjem fra rejser?

Mest noget man kan spise, for jeg er i det hele taget ikke så vild med ting. Men jeg køber gerne ting med hjem til andre. For eksempel en sjov skål til min mor. Og når jeg er i Barcelona, køber jeg altid en kop med hjem, og hver morgen drikker jeg kærnemælk af min ene Barcelonakop og min te af den anden Barcelonakop. Ingen andre end mig må røre dem.

Hvilken rejse er den bedste, du har været på?

Alle mine mange ferier på Kreta med drengene. Jeg har nok været det samme sted på Kreta fem gange med mine sønner. Vi vendte hver gang tilbage til det samme sted, som var et hus, der lå på stranden og havde en kæmpe balkon. To gange om ugen kørte jeg på indkøb i byen, men ellers lå det alt for langt væk. Man vågnede bare om morgenen og gik et par trin ned og badede. Det er så afslappende at bade, snorkle, fange blæksprutter, sole sig og spille skak, for der var ikke internet, der hvor vi boede.

Hvad er din yndlingsis?

Jeg spiser ikke specielt meget is, men hvis det skal være, er det enten citronsorbet eller skovbærsorbet fra Dolce Vita i Aarhus eller Paradis’ jordbærsorbet.

LÆS OGSÅ: Lotte Heise: "Jeg lægger mig kun under dynen for at sove eller knalde"

Hvad er din yndlings sommermad?

Det er faktisk det samme, som jeg også spiser resten af året; salat, grillet fisk, melon. Jeg kan rigtig godt lide at grille, men så kommer mændene i familien altid og ødelægger det ved at smide et par klamme pølser på grillen. Det kan godt ødelægge stemningen lidt, men som mine sønner siger: ”Mor, det er sådan noget, mænd gør”.

Hvilken bog læser du i sommerferien?

Én bog? Jeg storlæser. Jeg tager gerne tre bøger med på ferie. Et år var det Anne B. Ragdes Berlinerpoplerne. Den var så god, at jeg glemte verden omkring mig, og så stod drengene, som var små, pludselig og sagde: "Mor, hvor lang tid skal du egentlig læse?" I år tror jeg, det bliver Stine Pilgaards Meter i sekundet, selv om det ikke ligger til mig at læse det, som alle andre taler om. Jeg hader den form for massehysteri, men jeg tror, den er god. Måske skulle jeg ønske mig den i fødselsdagsgave, for jeg plejer at få en god bog i fødselsdagsgave.

Hvilken sang forbinder du med sommer?

"Når egene knoppes, og granerne duppes, og skræpperne kante den støvede vej" Men også "Danmark nu blunder den lyse nat".

Hvilket sted i Danmark er det allerbedst at opholde sig om sommeren?

Det må være Aarhus, hvor jeg har boet i mange år. Det er så hyggeligt nede ved åen og at købe frisk fisk ved havnen og tage til Risskov. Det er meget sommeragtigt for mig.

Bliver du i Danmark i år – og ville du hellere udenlands?

Jeg er ikke vild med at holde ferie i Danmark, men min veninde har lejet et hus i Laven helt ned til Julsø, og det låner vi nok nogle dage. Når jeg ikke kan komme til Grækenland, må jeg nøjes med Danmark. Vi skal også rundt og besøge venner, og så skal jeg til Marbella og optræde i august. Min kæreste finder nok også på noget med at rejse, når det bliver lettere at komme til udlandet.

Blå bog: Lotte Heise

Lotte Heise fakta.jpg

Alder: 61 år

Kendt fra: Bøger, shows, tv og radio

Privat: Kæreste med Thor, som hun bor med på Amager. Lotte Heise har to drenge, tvillingerne Christian og Joachim, som i dag er 23 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Sommer

610x200_woordy_dmjpg.jpg