Nikoline Werdelin mand

Foto: Sara Skytte Nikoline Werdelin er kendt som tegner, dramatiker og forfatter.

Nikoline Werdelin: ”Jeg blev skilt som 30-årig, og da fløj hele bilen af vejen”

Når det kommer til livet, så har man ansvaret selv. Det lærte Nikoline Werdelin på den hårde måde, da hun blev skilt som 30-årig, og det tog hende 20 år at forstå, hvordan hun selv skulle tage hånd om livet. Det fortæller hun i et interview i denne uges Hendes Verden.

Nikoline Werdelin vidste tidligt i livet, at hun ville fortælle historier, og derfor fik hun selv sat gang i karrieren ved at gå sine helt egne veje.

”Politiken udskrev en tegneserie-konkurrence, hvor man kunne vinde 10.000 kr. og komme 30 dage i avisen,” fortæller den i dag 59-årige tegner, dramatiker og forfatter i et interview i denne uges Hendes Verden.

LÆS OGSÅ: Skilsmisse: Sådan fortæller I børnene om det

”Jeg vandt, og læserne kunne heldigvis godt lide tegningerne, så jeg tegnede videre, og så gik jeg en dag ind på Politiken og lagde en stak mere under, hvor de andre tegninger lå, og håbede at ingen ville opdage, at de 30 dage var gået. En dag mødte jeg Herbert Pundik (daværende chefredaktør på Politiken, red.) og han sagde, at jeg bare skulle blive ved med at lave striber. Så tænkte jeg, at vi hellere måtte komme i gang med at forhandle løn,” fortsætter hun. 

Stolede kun på sig selv

Men selvom Nikoline Werdelin stod på egne ben og skabte sin levevej selv, endte hun med at lægge meget af ansvaret for sit liv i hænderne på sin eksmand. Derfor slog det hende helt ud af kurs, da skilsmissen ramte, husker hun:

”Jeg blev skilt som 30-årig, og da fløj hele bilen af vejen, slog en saltomortale og slyngede mig langt væk. Jeg havde givet et andet menneske ansvaret for mine minutter, mine timer og min bekendtskabskreds. Det er dumt at gøre, og i lang tid efter stolede jeg kun på mig selv. Man skal beholde ansvaret selv, og det lærte jeg på den hårde måde.”

I de efterfølgende 20 år lærte Nikoline Werdelin at bestyre sit eget liv på en ansvarlig og kærlig måde, og det var nødvendigt, før kærligheden kunne blomstre på ny.

”Jeg tror, det var derfor, der skulle gå så mange år, før det blev Ib og jeg. Nu har jeg igen sat mig i den situation, at jeg er blevet afhængig af et andet menneske – men jeg har beholdt ansvaret selv.”

Læs hele interviewet med Nikoline Werdelin i denne uges Hendes Verden, hvor hun fortæller endnu mere om manden Ib, og hvordan de fandt hinanden.

Nikoline Werdelin, 59 år

  • Dramatiker, forfatter og tegneserietegner.
  • Kendt fra striberne Rosa & Nugga, og Nina fra Rosengade i ALT for damerne og Homo Metropolis og Cafe i Politiken. Derudover har hun arbejdet som brevkasseredaktør for ugebladet SØNDAG og skrevet og instrueret sine egne teaterstykker.
  • Bor på Frederiksberg med sin mand, Ib Lucas, og hunden Esta.
  • D. 2. oktober 2020 udkom hendes romandebut Hvordan man redder en lemming på forlaget Gyldendal.
Se, hvad vi ellers skriver om: Skilsmisse, Kærlighed, Kunst, Karriere, Interview og Kendte