Pernille Beckmann Venstre Kommunalvalg

Foto: Storyhouse Egmont og Presse ALT for damerne sætter til dette kommunalvalg fokus på kvindelige kandidater.

ALT for damernes kandidatstafet: Mød Pernille Beckmann

ALT for damerne sætter fokus på de kvindelige kandidater til kommunalvalget. Derfor har vi lavet en kandidatstafet, hvor kvindelige kandidater får lov til at svare på tre spørgsmål og give stafetten videre til en anden kvindelig kandidat, de har respekt for.

Pernille Beckmann, Venstre, Borgmester i Greve Kommune

Hvad er din mærkesag?

Overskrifterne for mine mærkesager er: Sikker økonomi, værdig ældrepleje, grøn kommune, velfungerende dagtilbud med høj kvalitet, et aktivt idræts, fritids og kulturliv, mindre støj og et aktivt erhvervsliv.

Hvad betyder det konkret for borgerne i kommunen, at der er kvindelig repræsentation i byrådet?

Det betyder, at byrådet afspejler befolkningen. De beslutninger der skal tages, bliver meget bedre, når der er forskellige mennesker bag. Mænd og kvinder bidrager med forskellig nuancer.

LÆS OGSÅ: Kend din kvinde, før du stemmer: Tag ALT for damernes kandidattest

Hvad betyder det for dig at have andre kvinder omkring dig i kommunalpolitik?

Jeg har haft stor gavn af andre kvinder. Vi har drøftet mange praktiske udfordringer i forhold til at få en dagligdag til at hænge sammen, når man også har børn. Så det at have en god kvindelig kollega at kunne sparre med både i forhold til sammenhæng i jobbet og i forhold til at træffe politiske beslutninger er guld værd.

Hvem giver du stafetten videre til – og hvorfor?

Det gør jeg til Sisse Marie Welling fra SF i København. Og det gør jeg fordi Sisse er en ildsjæl. Hun er typen der bryder med tanken om, at kvinder og små børn ikke kan gå hånd i hånd i politik, hun kan se bort fra partipolitik for at få enderne til at mødes, og så er hun dygtigt, sød og super behagelig at være sammen med, og en af de kollegaer jeg holder meget af.

Læs med videre i stafetten her.

Kend din kvinde, før du stemmer

ALT for damerne Kandidattest.jpg

ALT for damerne og ALT.dk har i anledning af kommunalvalget den 16. november 2021 fået udviklet vores egen kandidattest – med kun kvindelige kandidater.

Det gør vi for at sætte fokus på den skæve repræsentation i kommunalpolitik, hvor kun hver tredje er kvinde.

Vi kalder testen Kend din kvinde, før du stemmer, og her kan du finde den kvindelige kandidat i din kommune, som matcher dig bedst. 

Læs vores overvejelser om testen her.

Spørgsmålene centrerer sig om de 10 emner, som danske kvinder ifølge en rundspørge, ALT for damerne har foretaget i samarbejde med Norstat, ser som de vigtigste i kommunalvalget.

Tag testen her

Se, hvad vi ellers skriver om: Valg, Samfund, Politik og Ligestilling

610x200_woordy_dmjpg.jpg