Petra Nagel om Instagram og bloggere
SPONSORERET indhold

Petra om sociale medier: "Det er ikke sundt for os at kigge så meget på andre mennesker"

Petra Nagel er stadig ikke helt i mål med at elske sig selv og sin krop, som den er.

Af:: Sara Wilkins Foto: Luka Roné
21. jun. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Hvor er du flæsket.

Hvorfor har du spist så meget?

Hvorfor kan du ikke træne hver dag?

Du er klam at se på.

Du har nok den klammeste røv i hele København.

Petra Nagel har sagt mange grimme ting til sig selv i årenes løb.

- Det lyder fuldstændig frygteligt, når man siger det højt. Jeg arbejder stadigvæk med det. Når jeg siger det, siger jeg stop, stop, stop. Nu må du lige opføre dig ordentligt.

Det fortæller den 32-årige journalist og DR3-vært i denne uges ALT for damerne.

- Når jeg har haft grimme tanker om mig selv, er jeg også blevet ond i sulet. Det er både i forhold til veninder og kærester. Når jeg har haft det sådan: ”jeg har det skidehårdt, og du har det så nemt, fordi du bare har det godt med dig selv”, så har jeg jo hverken været en god ven eller kæreste, siger hun i interviewet.

Ikke i mål med at elske sig selv

Petra Nagel har haft et dårligt forhold til sin krop, siden hun som 8-årig i en idrætstime blev oplyst om, at hendes mave bulede. Og det er det selvhad, hun har forsøgt at gøre op med i forårets programserie ”Petra elsker sig selv” på DR3, hvor hun på forskellige måder – fra åndedrætsøvelser og fedtfrysninger til psykologsamtaler og madkure – har forsøgt at lære at elske sig selv og sin krop.

Og hun er ikke i mål endnu, fortæller hun i interviewet.

- Alle har altid sagt, at jeg har alt. Jeg har flotte øjne, nogle synes, jeg har flot hår, flot hud, et megafedt job, søde venner og en sød kæreste, men jeg er ikke glad. Jeg har fundet ud af, at hvis man taber fem kilo, er der altid fem nye eller noget andet, man gerne vil lave om. Det er humlen i det hele, at vi aldrig bliver tilfredse og dermed mister nuet.

- Mit mål er nu at blive en afbalanceret kvinde. Hende, der udstråler, at hun hviler i sit selv. Jeg tror aldrig, jeg kommer til det, men jeg er gået i gang med at behandle mig selv meget bedre, så jeg tror godt, jeg kan komme tættere på hende.

Instagram er ikke virkelighed

Men målet om at acceptere sig selv og sin krop, som den er, bliver kun sværere af, at vi konstant sammenligner os selv med andre mennesker på sociale medier som Instagram, mener Petra Nagel.

Det beskrev hun også i en klumme her på ALT.dk i foråret, hvor hun kommenterede bloggernes indflydelse på det dårlige selvværd. 

- Der var flere bloggere, der blev sure og kede af det, jeg skrev, men jeg havde håbet, at de forstod, at jeg netop opridsede kontrasten mellem, hvor vred jeg var, inden jeg lavede programmerne, til nu, hvor jeg er begyndt at arbejde med mig selv. For det er mig, det handler om. Ikke dem.

- Men jeg gad bare godt, at bloggerne sagde, at det ikke er normalt, at 20-årige piger har en Chanel-taske og otte timer i døgnet til at træne og kun spiser acaibowler med blomster og ikke går på arbejde. Jeg ville håbe, der var lidt mere gennemsigtighed, for det tror jeg ville hjælpe alle de normale mennesker, der er i tvivl om deres værd og deres krop.

- Jeg tror ikke, det er sundt for os at kigge så meget på andre mennesker. Man har jo for helvede den telefon i hånden hele dagen, hvor man kan se på de smukkeste mennesker i hele verden. Men Instagram er ikke virkelighed, og skønhed ligger ikke nødvendigvis i en størrelse 36. Det gør det for nogle, men målet ligger ikke i at blive slankere, få længere ben og flot hår. Dér finder vi ikke lykken og kærligheden. Den skal du finde inde i dig selv, og nu lyder jeg som en coach-type, men det er vigtigt, at vi siger til os selv, at de sociale medier ikke er rigtige.

Læs resten af det store interview i denne uges ALT for damerne, der er på gaden torsdag, hvor Petra Nagel blandt andet kommer med fem budskaber til dig, der ikke føler dig smuk nok, som du er.