GIFT ved første blik gennemgang af afsnit

Foto: DR/Theis Mortensen Kan vores fem par finde ud af at beholde gnisten?

Det går helt galt i afsnit 4 af Gift ved første blik – og særligt kvinderne spotter problemer…

Hver uge samler vi redaktionens bedste observationer fra ugens ’Gift ved første blik’-afsnit. Programmet, der gør os alle klogere på det moderne menneske, livet – og den svære kærlighed…

(Se program 4 her)

Vi er med afsnit fire i ugens Gift ved første blik nu nået halvvejs gennem årets otte afsnit – men vi er stadig på bryllupsrejser med de fem par... (Åh, DR, vi fornemmer, at I prøver at fortælle os noget om, hvor meget materiale I har haft at arbejde med?!)

Om ikke andet kan vi i hvert fald konstatere, at vi er nået til episoden, hvor de kvindelige deltagere får kolde fødder.

Tiltrækning er tydeligvis et seriøst problem for kvinderne i denne sæson. De har alle et problem med deres mænd. Mændene – hvis vi lige ser bort fra Steen – virker omvendt mere tilfredse med deres damer.

Afsnit fire er også afsnittet, hvor GVFBs psykologer og parterapeuter kommer på overarbejde, fordi flere deltagere efter fire-fem dage sammen med deres match, har akut brug for hjælp.

Lytter vi til psykolgens gode råd til Olivia, må vi bare konstatere, at hun faktisk FÅR et sindssygt godt råd, som vi vist alle sammen kan bruge. Hvad enten vi er i et parforhold eller ej.

Den eneste, som ikke ønsker at bruge rådet, er Olivia…

Læs med her, hvor vi ser på et afsnit fuld af en overraskende mængde dåsemakrel, brevåbner-sværd og samtaler om niveauet af frugtkød i en juice.

1) Anders og Sebastian

På bryllupsrejsen i det spanske ”tyskerparadis” har trætheden meldt sin ankomst – og nej, man skal ikke sætte sig træt bag rattet, ved vi alle. Så kører man skævt.

Anders prøver virkelig, men Sebastian giver 0 % igen. Han er træt og uoplagt, og intet signalerer krise som deres fejlslagne ”Skal jeg tage et billede af dig? Helst ikke”-fotosession i drypstenshulen.

For lige når det gælder Anders’ trang til at lægge sit liv på sociale medier, er han jo en ukuelig væltedukke, der ikke tager ”nej” for et svar. Han er som belagt med teflon overfor Seb’s manglende energi og vil bare virkelig gerne have et pix i kassen af sin nye mand:

Anders: ”Prøv lige at fortælle en historie. Man ser så meget mere afslappet ud på billederne, hvis man fortæller en historie imens.

Seb, helt tørt: ”Jeg har ikke nogen historie at fortælle.

Anders: ”Nåh. Nå nå.

Anders er dog virkelig god til at prøve at rumme Sebastians udfordringer. Han virker respektfuld i den måde, han taler om og med Seb på. Guys, vi hepper på jer!

GVFB 4 - ikke tage billede.jpg

2) Benny og Tanja

Sidste uges succesbryllup kan ikke gå galt, vel? Sådan tænker vi, da vi i flyet møder Benny, der beroliger den flyskrækramte Tanja. Alt er godt! Her er et par, som nok skal klare sig godt i årets Gift ved første blik, ånder vi lettet op.

Klip til: Hvor dumme er vi som seere efter syv tidligere sæsoner, som gang på gang beviser det modsatte?

For SMASK, der dukker skægt nok en slange op efter parrets lykkerus af et Paradis-bryllup.

Tanja er nemlig her fire dage inde i deres parforhold træt af Bennys sjove kommentarer. Hun efterspørger dybe samtaler med sin mand, som forsøger at diskutere religion med hende, mens hun lukker samtalen ned. Øhm, undskyld, men prøver han ikke lige præcis at give dig, hvad du vil have, Tanja?

Måske skal vi introducere Tanja for boheme-Steen, der bare ikke kan gå dybt nok…

Men Tanja har fokus på deres forskelle. Parret store udfordring er, at Benny ikke sætter grænser op overfor hende, mener hun. Han er ”for sød”. Hvis I spørger os, er den største udfordring snarere, hvor meget man kræver af ens partner efter blot fire dages bekendtskab, mens man har et kamerahold i nakken?

Heldigvis vender stemningen igen i turistbutikken, hvor Bennys falkeblik lynhurtigt konstaterer, at der ikke er en kop med navnet ”Tanja” på. Det gør Tanja glad – og Benny logrer med halen som en glad labrador, der er blevet kaldt en ”god hund”.

GVFB 4 - benny hund.jpg

3) Mette og Steen

Hvor mange dybe samtaler om dagen er FOR MANGE at have med et menneske, du har kendt i fire dage? Svaret er: Syv.

Og dér må vi faktisk give Mette ret. Lige så pjattede som vi vitterlig er med dybderne i den gode boheme-Steen med ravhalskæden, farvede, runde solbriller og sin støvet grønne blazer over skuldrene, lige så meget er ønsket om syv timelange, dybe samtaler om dagen måske liiige at presse bryllupsrejse-citronen.

Mette vil ikke tale dybt, mens Steen vil ind til kernen. Det giver knas på linjen. Men problemerne mellem dem viser sig at stikke dybere end det.

Vi kan nemlig konstatere, at for første gang i GVFB’s historie står en fiktiv dåsemakrel til at blive en deal-breaker?!

Sjældent har vi set en mand kæmpe SÅ hårdt for sin makrel i tomat. Mens veganske Mette omvendt tilkendegiver, at hun da ER åben overfor at være gift med en mand, der spiser kød. Altså… så længe det bare ikke er i deres fælles hjem, og det er en makrelsalat uden makrel?!

Vi er forvirret på FLERE planer.

Det gør ikke sagen bedre, når den ene part beskylder den anden for at have lyst til at se på ”døde ligdele”, mens den anden BARE GERNE VIL HAVE EN DÅSE MED MAKREL I KØLEREN.

Over middagen tager Sten hul på endnu et tungt emne, nemlig det store spørgsmål: ”Er der håb for os?” Mette får forklaret sit synspunkt om, at antallet af daglige, dybe snakke måske er i overkanten, når hun kommer fra at have en hund på fem kilo som sin eneste, daglige samtalepartner.

Steen virker heldigvis til at lytte. I morgen skal der i stedet være fuld fart på ”ja-hat” og positiv energi, aftaler de i en lykkerus af kram. Måske meget fornuftig strategi leveret af Mette? Håbet lever!

P.S. Note til kommende deltagere: Vær nu ærlige, når I bliver interviewet af eksperterne. Er du veganer og vil nægte kød i dit køleskab, så sig det, og elsker du kød så meget, at du partout kun kan grille fisk og drikke letmælk, når dine venner er på besøg, så sig det.

GVFB 4 - makrel uden makrel.jpg

4) Mikael og Melissa

Melissa beslutter sig for at fortælle Mikael, at hun ikke kan lide den måde, han ser ud på. Bevares, det er da godt, at hun sætter ord på sine følelser og er ærlig, men av. Hvem vil gerne høre den slags?

Mikael, han tager det som en KÆMPE champ og lytter og lærer. Meeen måske er han faktisk lidt FOR sej, når man tænker på niveauet af ærlighed, han lige har fået smidt i hovedet. Det er faktisk OK ikke at highfive på, at et andet menneske ikke tænder på dig…

GVFB 4 - high five.jpg

5) Olivia og Patrick

Vores tæer bliver aldrig lige igen efter at have vidnet den togulykke, som i ottende sæson af GVFB kaldes 'Patrick og Olivia'. De taler jo ikke sammen – hvis man lige ser bort fra samtaler om et taxameter, der sidder i spejlet, en appelsinjuice, som ikke er friskpresset, men det var den jo i går, og om mængden af tarme i deres rejer.

Klip til: Olivias grødlabile øjne og opgivende blik… Av av.

Men hvor meget kan du forlange at have opnået fire dage inde i en helt ny relation? Olivia mener, at det er et problem, at hun efter fire dage ikke kan mærke "noget fysisk eller sådan" til den mand, hun lige har mødt. Vi kan bare konstatere, at parret end ikke har fået pakket deres egen bryllupsgave til hinanden ud: Et parforhold-spil, oh the irony…

Parret taler derfor med psykolog-Nina, og Olivia får det gode råd, at hun ikke kun skal have fokus på forskellene, for "forskelle er aldrig dét, der splitter folk ad". Klip til dagen efter, hvor Olivia virkelig synes, at hun har givet det en chance, men det kan bare IKKE ændres i hendes hoved, konkluderer hun.

Og fair nok, når man er 25 år, kan det måske være svært at se, at noget kan ændre sig. Og at det i et parforhold er mere fedt at have ens værdier end nødvendigvis ens fritidsinteresser. Det er ikke nødvendigvis Olivias skyld, men eksperternes match.

Hvor er det dog forløsende for alle (især seerens krøllede tæer) at høre Patrick og Olivia grine sådan ægte sammen, når tilrettelæggerne sender parret på ridetur. Hvis dette parforhold dog bare kun foregik på hesteryg, men ak nej.

For så snart Olivias fødder igen rammer jorden, rammer fortvivlelsen hende: ”Jeg kan ikke mærke noget. Overhovedet.” Vi forstår naturligvis, at det kan være afsindigt drænende at være sammen med et helt nyt menneske så intenst i så mange dage. Men Olivia kunne jo starte med SELV at gå en tur, når hun vil have alenetid, fremfor at sende Patrick på vandretur.

Og hvor vi dog knuselsker Patrick, der med Homer-bogen på natbordet og sit brevåbner-sværd ved sin side, spekulerer over, om det er, fordi han ikke er en ”bad boy”, men en bonderøv, at Olivia ikke vil give ham en chance? Til det kan vi bare sige: Patrick, du ringer bare. Vi læser gerne Homer sammen med dig og maler en Warhammer eller to.

Og så slutter afsnittet med den ultimative udmelding fra Olivia…. OMG, DR, VI SKAL NOK SE MED NÆSTE GANG!!

GVFB 4 - smart i en fart.jpg

Læs herunder om afsnit 3 af Gift ved første blik 2022:

Gift ved første blik afsnit 3.jpg

Afsnit 3: "Nej, Olivia, I sidder ikke på NOMA..." - og 10 andre ting, vi tænker efter ugens Gift ved første blik

(Se program 3 her)

Ugens afsnit starter med en ordentlig BØVS – og det er måske sigende for ugens afsnit? Måske ikke? Den kan du lige tænke over…

Derefter starter den tour de force i at møde de nu FEM par i årets Gift ved første blik, for ja, lige ind fra højre dukker ugens nye vielse i form af Tanja og Benny op.

Derudover er vi cirka (plus/minus) tre dage inde i de andre pars ægteskab med en person, de aldrig havde mødt før. Og det giver jo rum til spørgsmål, som:

Hvor meget må man egentlig gramse på en halvfremmede i kærlighedens navn? Hvad er passende opførsel, når en person lige har delt sit livs traume med dig? Og har DR optagelser, hvor Mette ikke fortæller en joke?

Vi har lidt observationer og tanker efter afsnit 3:

GVFB 3 - 1 vågne.jpg

1) ”U Can't Touch This”

Har vi ikke alle prøvet at vågne op på et hotel på vores bryllupsrejse og tænkt: ”Er jeg tømmermændsramt eller bare lige vågnet med en fremmed person, jeg netop er blevet frivilligt gift med?”

NEJ, SEBASTIAN, DET HAR VI IKKE PRØVET – for vi ville jo godt vide, hvilket koncept GVFB er. Vi er lidt i tvivl, om den gode Seb har overvejet det samme?

Det er dag 3 på bryllupsrejsen. Anders og Sebastian har kysset én gang. Det var: Én gang. Og Sebastian overvejer, at det måske er en ”udfordring” for ham, at han aldrig har været i et forhold, fordi det her presser ham, og han ville normalt trække sig omkring nu.

Men - fortsætter Sebastian sin åbne tænke-modus - nu er de ”ligesom sat sammen til, at nu skal det lykkes-agtigt, så de kan blive kærester eller forelsket” – og det kan han bare ”godt mærke er irriterende”. Okay så.

Vi holder meget af den gode Sebastian, men vi tænker også: Øhm, er han med på, hvad det er for et tv-program, han har meldt sig til?!

For Sebastian har det (mildt sagt) stramt med AL fysisk kontakt, hvilket forstående Anders prøver at rumme og respektere.

Og så siger vi IKKE, at de har taklet deres forskelligheder i parforholdet ved at udvikle et direkte alkoholproblem. Vi bemærker bare, at de SELV bemærker, at de IKKE har alkohol i deres morgen-colaer… (Er det nogen, der lige sender en akut SOS-alarm til Gert Hald, tak?!)GVFB 3 - 2 cola uden rom.jpg

2) En or’nlig lang intro

Er det bare os, men bliver præsentationerne ikke længere og længere. Benny går på strand, Benny ræser rundt på sin havetraktor, Benny er rengøringsfreak?

Men omvendt en voksen mand på en mini-havetraktor set fra tolv forskellige vinkler – what’s not to love??

GVFB 3 - 3 havetraktor.jpg

3) Det nye par

Og ud af det blå popper et nyt par op. YAY!

Benny er 54 år, arbejder som konsulent på en erhvervsskole, bor i Marienlyst på Falster – og taler med en så skøn og syngende sydhavsø-dialekt, at den må gøre enhver håndboldtræner misundelig.

Tanja ”er lige blevet 50 år” (læs: Det har hun for Guds skyld ikke været længe, vigtig detalje, vi KENDER!), hun er socialrådgiver og arbejder som jobkonsulent, er krea på Byggemand Bob-måden i fritiden – og så bor hun i Højbjerg syd for Aarhus med hunden Bastian.

Tanja ønsker sig en ”sølvræv”. Og Gert Hald afslører, at eksperternes ”data” har fundet et match. Vi er vilde med den data, altså: En voksen mand med gråt hår?

Anyway vi tænker, at den, som muligvis er gladest for dette match, er: hunden Bastian?

Bastian, det nytter ikke noget! Mor er lige ved at fortælle til kameraet, hvordan det er, når vi spiser aftensmad.” LOL, man fornemmer da slet ikke, at Tanja savner et levende menneske at føre rigtige menneskesamtaler med. Bastian håndterer hændelsen ved at tygge i sin tennisbold. God dreng!

GVFB 3 - 10 hund.jpg

4) Den bløde hulemand

Halløj, bemærkede I også lige den ændring? Den 38-årige Man Cave-Michael viser sig at være en mand stik modsat af sine oldnordiske hulemands-quotes i sin ægte mande-Man Cave-boligindretning med maskuline Man Cave-skilte hængt op med budskaber, som: ”At tale om ”følelser” giver udvisning for livet”.

Mikael er jo blødere end blød! Han er den mandlige udgave af den kvindelige hovedrolle fra Grey's Anatomy, der konstant ligner, at hun er ved at græde ligegyldig hvad. Mikael taler om følelser og er bare en allround virkelig good guy.

Desværre bider Melissa ikke på. Hun udtaler allerede 24 timer inde i deres ægteskab, at hun ikke tænder på ham fysisk – og hun skal heller ikke bede om at blive nusset, avs ...
GVFB 3 - 11 fremdrift.jpg

5) Street præst

SÅ møder Tanja og Benny hinanden. Årh, der er kemi og humor under vielsen. DR har tydeligvis gemt det bedste par til sidst! Og derudover: Kan vi værdsætte, at præsten har solbriller på?

GVFB 3 - 5 præst.jpg

6) Brøndby og badevinger = BEGEJSTRING!!

”Wow, den er flot! Og den er flot! Og den er flot!” jubler Tanja under sin gennemgang af vitterlig hver eneste brudekjole i brudebutikken.

”KÆFT, de er FLOTTE!” siger Benny og kigger på to fuldstændig simple og blanke vielsesringe af guld, der ligner alle andre simple ringe af guld, inden han skal giftes (btw spændende, om DR denne gang har brugt mere end seks kroner for guldet?)

Og så møder parret hinanden. Armen, det er jo en ren omgang synkron begejstring-bonanza, HVOR DE BEGGE ELSKER BRØNDBY OG PØLSER!!

Klip til bryllupstalerne. De er (selvfølgelig) begge på røven over hinandens. Eller som en jublende Benny konkluderer efter at have båret matchende PawPatrol-badevinger: ”Den var FULDSTÆNDIG sindssyg!”

Se, det er netop begejstring af dén kaliber, der vil kunne redde dette par gennem livet/fem ugers GVFB. We love it!

”Det har de gjort godt det match,” formulerer Benny det selv under bryllupsbillederne, og vi sidder tilbage og tænker det samme. Det ENESTE, der er ærgerligt, er, at ingen af dem går op i humor. Den er de begge bare fuldstændig ligeglad med. Hvis bare DR havde haft et klip eller to, hvor de talte om, at humor er vigtig. Øv øv, hva’…

GVFB 3 - 4 pølser.jpg

7) Boheme-Steen FTW

Halløj igen, skal vi ikke lige snakke om boheme-Steens fuldstændig gennemførte stil? Manden sover i en crisp white T-shirt med perfekt casual udskæring, styrer en sejlbåd som sin ”Boss”-cap, bærer solbriller med så meget stil, at selv Thomas Helmig er misundelig – og Louis Vuitton Don-rygsækkEN. Yes, vi så den godt, Steen, din lurifaks!

Skal vi ikke bare blive enige om, at Euroman ringer næste gang, listen med Danmarks 10 mest stilfulde stil skal laves – og Steen får ALLE pladserne <3

GVFB 3 - 6 tasken.jpg

8) Den mest filmede scene i GVFB

Kære DR, hvorfor er der altid den scene, hvor et par febrilsk leder efter en eller anden udefineret turistattraktion, og den ene part panisk holder øjnene stift rettet mod mobilens GPS i forsøget på at finde frem, som et TYDELIGT skalkeskjul for den sande intention: At forsøge at undslippe den akavede stemning og uønskede berøring, som den anden part byder ind med? Som i ALTID!

”Stemningen er lidt trykket.” Med denne underdrivelse fra Olivias mund, er vi nemlig tilbage til det unge pars bryllupsrejse, hvor lyden af gummisneakers på laminatgulv danner større lydbølger end samtalerne mellem de to.

Patrick vil lægge en hånd på Olivias lænd, og hun løber nærmest væk. Aldrig har fokus på smartphones vejvisning været vigtigere. 

Men Olivia er mere knækket end en Langelandspølse – og vi har bare lyst til at give hende den største krammer. Og Patrick, han fortjener jo også en krammer.

For klip til, at DR’s ekspert-psykolog forklarer, at de to unge mennesker i 20’erne kommer med hver deres voldsomme bagage i kufferten, hvilket nok bliver et problem for dem. Nu har vi personligt ikke gået seks år på uni og læst psykologi, men ”ØH JA”. Men hvorfor sætter eksperterne så to så unge mennesker med ar på sjælen sammen, inden de har nået at bearbejde deres egne traumer?!

Og nej, på det her tidspunkt har vi ikke hørt deres fulde baggrundshistorier endnu, just you wait

GVFB 3 - 7 GPS.jpg

9) Bas lige 80 % ned på jokes

”Jeg er mest morgengrim, du er bare grim hele tiden,” siger Mette til Steen, da de vågner efter bryllupsnatten – og vi fornemmer allerede nu, hvordan disse små kommentarer er det rene dødsstød for deres spritnye forhold.

Skønne boheme-Steen vil nemlig hellere have dybe samtaler end friske kommentarer. Og surprise, han er ikke pjattet med at blive kaldt Overlærer Andersen?!

Der går derfor ikke lang tid i afsnit 3, før boheme-Steen er en presset mand og udtaler: ”Mette er en frisk pige (*pause*) og har en kommentar til alt (*tørt host*).” Det er måske noget, som kunne bekymre ham – og det kan det også hos os.

Mette er dog til sidst i afsnittet lidt nervøs for, om hun bliver for meget? Tjo, Mette, vores råd må være: Ja, det er der en stor sandsynlighed for, så bas lige 80 % ned for din indre joke-maskine (..men ikke personligheden, den er vi vild med!)

GVFB 3 - 8 mette sjov.jpg

10) Ketchup-gate

Olivia og Patrick skal have ”Den store samtale” under en kunstig palme med to store, tørre stykker brød og et lille bjerg fritter foran dem.

Hun fortæller, at hun har oplevet utroskab i et tidligere parforhold. Klip til, at Patrick deler sin historie om at vokse op i et barndomshjem fuld af svigt med alkoholiserede forældre, som han i dag har måtte cutte kontakten fuldstændig til.

Og hvordan reagerer man på den slags?

”Jeg elsker, at du sidder og dypper den der blæksprutte i ketchup og mayo,” får Olivia sagt på sin helt egen ikke-subtile måde, hvor kameraet liiiige får et ekstra ”amiright?!”-blik, så INGEN er i tvivl om, at hun IKKE elsker det.

Åh, vi ville sådan ønske, at hun kunne give lidt slip på sit passiv-aggressive-kontrol-noget. Lad nu bare manden, der lige har delt sit livs traume med dig tage en bid af noget ketchup-belagt sprutte.

I sidder under en fake kæmpepalme med bjerg af tørt brød, fritter og havdyr vendt i friture. Det er jo for pokker ikke NOMA, I spiser på, Olivia…

Heldigvis svarer Patrick bare tørt til ketchup-gate: ”Mhhjaa”.

GVFB 3 - 9 ketchup.jpg

Læs om afsnit 2 herunder:

Gift ved første blik steen og mette afsnit 2.jpg

Afsnit 2: 9 ting, vi har lært af ugens Gift ved første blik

(Se program 2 her)

'Hooneymoon og bryllupsfeber' kalder DR selv ugens afsnit af Gift ved første blik. En anden arbejdstitel var muligvis: 'Pubcrawl og Tørfisk'?

Her bliver vi præsenteret for to nye par – og vi følger efter sidste uges to nygifte par, når de begiver sig afsted på bryllupsrejser.

Vi elsker allerede det hele og har selvfølgelig suget alle detaljer til os i afsnit 2 og gjort os nogle observationer:

1. Glasblomsten

DR har valgt at finde verdens mest grå hotelværelse, hvor Patrick og Olivia udveksler deres morgengaver med hinanden i sengen – og vi sidder tilbage med en undren, om Olivia mon kunne se MINDRE begejstret ud for et samtalespil i morgengave? Som de siger i Matador: ”Næppe!”

Hvilket dog er lidt spøjst, da det så viser sig, at hun selv giver et sæt date-spillekort i gave. De skal jo ligesom lære hinanden at kende, ik? Eller som Olivia formulerer det: “Det, jeg glæder mig til at lære om Patrick, er alt.” Dejligt med et godt og realistisk udgangspunkt.

Men tilbage til gaverne, for hvor ville vi ønske, at Patrick havde lyttet til den gamle, klassiske folkesang:

”Hjerter af honning, dem kan du købe – men GLASBLOMSTER ER EN SUPER FRYGTELIG IDÉ SOM MORGENGAVE…”  Læs: Nej. Bare nej. Til gengæld har vi nu alle lært at selv magiske glasblomster dør i de mængder af grå.

Parret slutter af med stift tantekys, der smasker lige lovligt meget.

GVFB 2 - 1 rose.jpg

2. Når det klør, så klør det…

Vi tænker, at tilrettelæggerne af programmet har sagt til deltagerne, at det er supervigtigt, at de slapper heeelt af, når de filmer sig selv med hjemme-kameraerne.

Men dét memo tog den kære deltager Mikael måske lige en tand FOR bogstaveligt?!

Første gang, vi møder ham, ligger han i hvert fald i sin seng med tændt kamera, gaber og klør sig selv grundigt ”et ikke helt defineret sted” under dynen, lad os kalde det det… Hmm, et første møde, vi godt kunne have været foruden.

Oh my God, sagde vi således i kor med den gæve ungkarl.

GVFB 2 - 2 første møde.jpg

3. Eksperternes interessante valg

Mikael er tiltænkt et match med den 33-årige designer og æstetiker Melissa, som bor på Nørrebro, er selvudnævnt ”do’er”, syr sin egen brudekjole og har et køleskab fyldt med rejsemagneter.

Klip til: ”Man Cave”-Mikael, der åbner døren til sit "man cave"-hjem med sine lidt for mange ”man cave”-skilte med "man cave"-regler hængende fikst på væggen lige ved el-skabet. Hvor man jo har den slags... Vi nævner i flæng punkter på listen, som:

  • ”My cave, my rules”
  • Det er manden, der indretter mandehulen
  • At tale om ”følelser” giver udvisning for livet
  • Manden har altid ret

Mikael er 36 år, overkonstabel af 1.  grad og lastvognsmekaniker på Skive Kasserne, far til en søn på otte år, puslespilselsker – og stolt katteejer!

Hans drømmeindretning er: Træningsmaskine og vægtløftningsudstyr i stuen til højre for sofaen. Sort sengetøj (jep, alle damer ved, hvad det betyder…). Imponerende mange plastikplanter. Og kunst i form af en hyldest til AGF og et billede af Marilyn Monroe, han muligvis har stjålet fra en bodega i 1990’erne. Altså samme tidspunkt, hvor han muligvis købte sine "mave cave"-skilte.

Så følger eksperternes begrundelse for dette match: ”De har begge et brændende ønske om at møde en, der minder om dem selv.”

Hej eksperter, vi har lige et enkelt spørgsmål på baggrund af jeres præsentation af jeres match: HVORFOR HAR I SÅ SAT TO VIDT FORSKELLIGE MENNESKER SAMMEN??

De minder overhovedet ikke om hinanden, så det er lidt af en cliffhanger, DR sætter op for seerne dér.

GVFB 2 - 9 man cave.jpg

4. Skål i "Tyskerparadis"

I lufthavnen møder vi Anders og Sebastian, der til deres korte bryllupsrejse til Mallorca har bagage nok med til et halvt år. Vi havde seriøst mindre at slæbe på, da vi flyttede på højskole som 19-årig…

Ølmanden Sebastian skal til Spanien og have vin. Det mener Anders i hvert fald, og så kan det jo ikke være anderledes.

Klip til første aften i “Tyskerparadis”, hvor Seb pænt spørger: “Må jeg gerne tage en øl?” “Jaja,” svarer Anders. “Men vi skal også have en flaske vin, ik?!” Og sådan går det, at Seb må tage en for holdet.

Men helt ærligt – det par er simpelthen vidunderligt <3

GVFB 2 - 3 øl.jpg

5. ”En unik repræsentation”

Så kom Mette og Steen. To mennesker i deres bedste alder med en kæmpe forkærlighed for farver og ... ting. Bare mange ting, fornemmer man på deres hjem.

Steen Theill, også kendt som manden med det dynamiske navn, man har lidt lyst til at bytte om på rækkefølgen af, er glad for gode dyder, golf – og en gigantisk champagnebowle i stuen. Vi er fans allerede!

Mette er tidligere pædagog og forretningsejer, nu førtidspensionist med ti kunstige flamingoer på pind ude i haven og mange hobbyer. Vi elsker Mettes ærlighed, når hun fx konkluderer: ”Jeg kan lide at male billeder. De er ikke særlig pæne. Men det er sjovt.”

Kedelige typer vil måske kalde Mettes stil for en form for ”tics-bonanza” for alle med ét lille my af kærlighed til fx symmetri og ro i ascendanten, men her på redaktionen kan vi klart bedre lide ekspert Julia Lahmes formulering om, at Mettes indretning er en ”unik repræsentation af det multifaciliterede liv, som Mette ønsker at leve.” Tjek, det kalder vi også så meget vores indretningsstil næste gang, andre nævner, at noget står skævt!

Vi når kun lige at tænke, at det match jo nok skal gå, så længe at Steen Theill ikke er en mand med tendens til OCD – hvorefter DR så smukt så klipper til Steen Theills tøjsystem: Jeg skal altid vælge én af de først tre par bukser på rækken, derefter skal jeg vælge blandt de tre første skjorter, og det samme med strømper, underbukser, sko og det hele.

GVFB 2 - 4 skæv.jpg

6. Olivia. Er. Ikke. Imponeret.

I lufthavnen bestiller Olivia en cappuccino med minimælk som en ægte pro. “Jeg vil bare gerne have en lemon og passion icetea,” konstaterer Patrick. Og så får han ellers wtf-øjnene fra Olivia for hundrede og syttende gang.

Han er ikke særligt berejst, spiller rollespil og bestiller børnedrikkevarer. Olivia. Er. Ikke. Imponeret.

GVFB 2 - 5 ice the.jpg

7. Dyretæmmeren

Efter den glade præst 1:1 har gentaget sin tale til Steen og Mette, som hun også holdt til Anders og Seb’s bryllup i program 1, kommer Mette i tanke om, at hun da både mangler mælk og smør og 10 bananer i køleskabet…

Eller i hvert fald forsvinder hun væk i tankerne i laaang tid, inden hun husker, hvor hun står, og hun siger ja til Steen foran præsten og alle gæsterne. Stakkels mand. Han virker til gengæld til at være ramt af kærlighed ved første blik. Sødt. 

”Det er nemmere at tæmme en vild løve end at sparke liv i en død kat,” forklarer Steen efter mødet med Mette – og hvor har han bare ret, og hvor har vi bare fundet vores næste profiltekst på Tinder.

GVFB 2 - 6 løve.jpg

8. VLTJ-bryllup FTW 💖

Mikael er fra Engesvang mellem Silkeborg og Ikast, mens Mellissa er jyde i København. Det finder de ud af, mens de er på vej til at få taget bryllupsbilleder. Og Mikaels reaktion på dét er muligvis noget af det mest jyske nogensinde sagt på dansk tv: Der er langt til Kjøwenhavn

MEN derefter siger Mikael noget af det muligvis mest nuttede sagt på dansk tv, som faktisk også genetablerer vores (seriøst efterhånden tyndslidte, men naive) tro på alle par i starten af Gift ved første blik: ”Hvor har jeg bare lyst til at kramme hende og sige, hvor er jeg glad.” NUUUURH!!

Skønne Melissa løfter oveni stemningen ved at afsløre, at hun kan åbne champagne med en sabel (den sad lige i skabet, girl!).

Derfra er vi så lidt mere i tvivl, om det er lettelse eller skuffelse i Mikaels blik, da hun afslører, at hun er skyld i, at deres ”bryllupsrejse” er afløst af en familiefest, hun vil have ham med til … i Herning!!

Men hey, hvis Mikael accepterer den, tror vi vitterligt, at det par kan overleve ALT sammen <3

Klip til, at deres bryllup slutter med fuld plade i Jyde-bingo, da hele bryllupsselskabet kravler rundt på gulvet og danser til Tørfisks Thyborøn-sang. WE LOVE.

GVFB 2 - 7 langt til kbh.jpg

9. Fly, baby, flyyyyyyyyyyyy

VI ELSKER KARAOKE MED BRØDRENE OLSEN – OG AT ANDERS OG SEBASTIAN ER FULDE HELE TIDEN.

Men ja, av av, vi frygter også ”faldet” om to sekunder, når Seb fortryder deres fuldekys og helst ikke vil røres ved…

(..og så håber vi, at DR står klar med et lever-tjek til dem begge, når de er retur fra bryllupsrejsen <3)

Læs om sidste uges afsnit:

Program 1: "Rollespilsgate", uheldigt sangvalg og kropsskam: 16 ting, vi har bemærket i ugens Gift ved første blik

Gift ved første blik første afsnit.jpgSebastian og Anders - mens de muligvis sidder og grubler over sangen til deres brudevals? (Foto: DR/Theis Mortensen)

(Se program 1 her)

OH YAY, vi har jo ventet og ventet og ventet - også længere end to mennesker midt i tyverne, der føler, at de for længst burde være blevet gift(?!) - og ENDELIG er det tilbage:

Gift ved første blik er rullet over skærmen med en ny sæson, og vi er her på redaktionen igen helt utrolig klar på at dele vores observationer med jer.

Sæsonen lagde hårdt ud med, at de tre eksperter går ind billedet på en måde, der ville gøre Charlie’s Angels grønne af misundelse. Trioen består af über-yndlingseksperterne, psykolog Martin Hald og livsstilsekspert Julia Lahme, som i år er blevet tildelt en ny medekspert (..som DR ikke liiige havde tid til at præsentere, men hun hedder Nina Reventlow.)

Vores tre ”Match-Musketerer” stillede sig igen ved et gigantiske motherboard of all iPads – og så var vi klar til at møde årets par.

Gift ved første blik 1 - 56 tre eksperter ipad.jpg

I første afsnit var fokus på den 25-årige indretningsarkitekt slash køkkensælger Olivia fra Brønshøj og den et år ældre gartner Patrick fra Odense, samt det første homoseksuelle par i GVFBs historie, den 35-årige journalist Anders og den 29-årige ingeniør Sebastian.

And what a ride…

Her er lidt om, hvad vi observerede og lærte:

1. Olivia, elsk din krop

Nej, det er ikke dét faktum, at Olivia har været på 50 dates, der springer os i øjnene, som hun ellers selv tror (hey, you go, girl!) Nej, det er, når Olivia taler om sin krop.

Hun har det svært med den, fordi hun har taget på, men alt, vi vil sige, er bare, at Olivia ser smuk, skøn og dejlig ud, præcis som hun er. Så pæn en figur og så fint et ansigt. Hun skal bare owne sig selv og sin krop! Åh, vi får det helt dårligt, når hun taler sig selv ned. Olivia, du er helt perfekt ❤

Gift ved første blik 1 - 4 50 dates.jpg

2. De har fundet den ENESTE københavner…

STOP-STOP-STOP! Okay, vi er stadig ved at samle vores kæber op fra gulvet, for det er åbenbart lykkedes programmets castere at finde det vitterligt ENESTE menneske i verden, der holder af at cykle i Indre By i København. Om morgenen. Fordi der er mange mennesker på cykelstien?! What. The. Actual. F.ck.

Men okay, søde Sebastian må jo så siges at være den perfekte til sit job som projektleder i Hovedstaden med ansvar for at anlægge stier og cykelruter. Vi fik jo seriøst koldsved bare ved at se klippet, hvor han cykler gennem Kristen Bernikows Gade…

Gift ved første blik 1 - 7 cykler.jpg

3. Det ÆLDSTE par EVER!

Programmets castere har også begået en anden imponerende bedrift. De har simpelthen slået alle rekorder – og i år castet det ÆLDSTE par nogensinde i GVFB, nemlig: 25-årige Olivia og 26-årige Patrick.

"De er lidt unge”, lyder det nærmest undskyldende fra Martin Hald. Men altså, dette par er jo beviset på, at tallet på en dåbsattest ikke viser noget om ens faktiske alder. I det første skud vi ser af hende i gang med at folde sit slumretæppe i sofaen, hun drømmer bare om at få en mand, og så bruger hun udtryk, som ”min sidste aften som ungmø”. 

Klip til Patrick og ven, hvor manden i en alder af 26 år drikker vand af et whiskyglas og har to store zinkbadekar stående i haven. Senere får vi oplyst, at han læser Homer som godnat-læsning – og den berømte prik over i’et, der beviser, at vi har at gøre med Don Drapers ukendte, danske bror: MANDEN GÅR MED SKJORTEHOLDERE.

Vores konklusion er, at parret i forhold til deres ”indre alder” i den grad er gamle nok til at blive gift! (Og at Patrick tydeligvis forventer ikke at få en traditionel bryllupsnat…)

Gift ved første blik 1 - 17 skjorteholdere.jpg

Gift ved første blik 1 - 11 ungmø.jpg

4. ”Rør ved mig…”

Vi glemte lige at tilføje, at vi bare drømmer om en mand, der rør og ser på os, som når Patrick kigger på en bregne. Suk….

Gift ved første blik 1 - 20 bregner.jpg

5. Boligindretning

Sebastian bor med farvede stole og sjove tegninger tegnet direkte på væggene. Anders’ lejlighed er helt mørk og clean. Vi kalder den her: Gult flag på indretningsmatchet!

Sebastian har endda træbogstaver på hoveddøren. Den kommer Anders ikke til at godtage. Vi har dog KRAFTIGT på fornemmelsen, at den skønne Julia Lahme er SÅ klar på at flytte ind hos dem begge!

Gift ved første blik 1 - julia reaktion på rum.jpg

6. Ballon-i-kasse

Ja, vi smelter over, at en sød kollega sender en ballon i kasse til Sebastian. Men så omvendt. ”Kollega-pre-bryllupsballoner i kasse” – wuuuut, er det en ting nu?

Gift ved første blik 1 - 24 kollegaballoner.jpg

7. Prisen for ”årets venner” går til…

I år igen må vi bare sige, at parrene er udstyrede med venner, som bør få en pris for ”bedste heppekor i livet”. Olivias veninde har VITTERLIGT skovsøer i øjnene, mens hun prøver at redde sin giftemodne veninde fra et angstanfald inden vielsen: ”Du er såååå smuk,” siger hun, mens hun selv ligner en, der er ved at falde sammen – og vi har lyst kramme dem alle.

Klip til Anders’ bil fyldt med ham og to venner, hvor der er trommesolo og fællessang. Vi værdsætter ALTID en god bil-karaoke – særligt når det foregår til en topsolid klassiker som ”Mogens og Karen” fra Juncker. Læs: Vi vil på roadtrip med Anders’ venner!

Gift ved første blik 1 - 18 du så smuk.jpg

Gift ved første blik 1 - 26 bilsang.jpg

8. Turen op til alteret

Det er jo en usædvanlig måde, som parrene har valgt at møde deres livspartner (i hvert fald i fem uger) på. Nogle vil endda kalde den lidt akavet. Og så er det, at vi undres over Patricks datingliv inden, når han siger, at han er sikker på, at han tidligere har haft dates, som har været lige så akavede for ham, som da han er på vej op for at stå ved alteret i GVFB.

Seriøst, vi andre tager typisk ud på en kaffe- eller en øl-date, måske en tur i biografen, hvis det går vildt for sig, men hvilke typer dates har dén mand haft inden? DR, we wanna know!

Gift ved første blik 1 - 27 akavede dates.jpg

9. Den glade præst

Prisen for den mest begejstrede præst under vielserne går til denne skønne kvinde, der skal vie Anders og Sebastian. Hun er helt oppe at køre og glæder sig bare til at vie det skønne, unge par!

Gift ved første blik 1 - 50 glad præst.jpg

10. Bryllup/jobsamtale

Mens bryllupsbillederne bliver taget, benytter den liiidt kontrolglade Olivia lige seancen til at blive klogere på sin nye mand med en spørgeteknik, der er en jobsamtale værdig. Hun vil straks kende til mere om ham: Hvad laver han i fritiden, når han ikke er gartner? Og her forklarer han, at han er ret nørdet, ”sådan noget med bøger og rollespil,” får han sagt.

Men før hendes nervøsitet og undren kan nå at bliver for stor, er den gode Patrick kvik nok til, at han heldigvis fluks kan berolige hende med, at det jo er den SEJE form for rollespil, han spiller - altså den med terninger. Og nej, DR behøver ikke at vise Olivas ansigtsudtryk for, at vi gennem skærmen kunne fornemme panikken i hendes øjne…

Gift ved første blik 1 - 37 jobsamtale -3 klip.jpg

11. Tip til alle venner

Vennen, der sagde, ”har I kysset endnu?” Bland.dig.udenom. 

Gift ved første blik 1 - 51 kysset endnu.jpg

12. "Rollespils-gate"

Vi er ikke sikre på, om der reelt kommer til at være et problem? Men DR fik i hvert fald klemt ALT ud af den appelsin, der hedder ”Patrick spiller rollespil”.

DR har - helt naturligt og overhovedet ikke opstillet *blink-blink* - tilfældigvis lige fanget Olivia og Patrick, der er gået væk fra alle gæster til deres eget bryllup for at tage en snak med hver deres vennegruppe. Som en anden scene fra Grease følger vi dramaet om ”Patrick spiller rollespil”.

For Patrick HAR opfanget, at ”hun var ikke sååå meget til rollespil,” som han forklarer det til vennerne, som de sidder der - helt naturligt og overhovedet ikke opstillet fra DRs side - på nogle træstubbe i modslys ude foran huset, hvor brylluppet er i fuld gang. Og Patricks ven, muligvis fra rollespilsmiljøet, får konkluderet: ”Det er også svært at forklare”.

Og Olivias veninder – der næppe vinder en Oscar for deres præstation i at udstråle en begejstring for rollespil – udbryder: ”Rollespil… spændende…” 

”Jeg har ikke grønne fingre, jeg kender ikke rollespil, og jeg tror aldrig, at jeg har læst en hel bog,” fremstammer Olivia, men til det konkluderer verdens bedste support-tema af en veninde: ”Men så kan du så meget andet.” Sådan!

Vi må bare konkludere, at vi håber, at Olivia lander i ”chokket”. Seriøst, Patrick er jo ikke en nynazist, der holder af at mishandle dyr. Han holder af at sidde med et brætspil og slå med en terning. Det kan det moderne parforhold forhåbentlig overleve – vi hepper på jer!

Gift ved første blik 1 - 42 rollespil veninder aldrig læst en bog.jpg

Gift ved første blik 1 - 42 rollespil venner.jpg

13. Uheldigt sangvalg

Er det et dårligt tegn, hvis Anders og Sebastians valg af sang til brudevalsen er Robyns ”Dancing on my own”?? Nooooo, det må det ikke være!

Og til det kan vi nu afsløre, at vi på ALT.dk har fået eksklusiv adgang til listen over de sange, som parret i det mindste valgte fra:

Ed Sheeran med ”You Need Me, I Don't Need You”

The Pussycat Dolls med “I Don't Need A Man”

Michael Jackson med “Leave Me Alone”

M.C. Hammer med “U Can't Touch This”

Gift ved første blik 1 - 46 brudevals god 2.jpg

14. Det MEST akavede

Overraskende nok var det mest akavede ved dette bryllup ikke, at bruden og gommen ikke kendte hinanden inden, men det var det øjeblik efter sokken var klippet, da en høj, flot mand bar Patrick lige liiidt for længe, mens han kiggede Patrick dybt i øjnene og konkluderede: ”Nu er du rigtig gift.”

Akavet, men også også RIGTIG cute på sin egen måde…

Gift ved første blik 1 - 43 officielt gift.jpg

15. Det sjoveste øjeblik

MEN DET BEDSTE I HELE PROGRAMMET ER, da Anders og Sebastian skiftevis bærer hinanden ind over dørtrinnet til hotelværelset om aftenen. Fuck heteronormativitet! Vi grinede så højt og elsker de to, når de er fulde. Vi sætter alle vores penge på det par! Hvis de kan være fulde sammen, kan de i hvert fald alt ❤

Gift ved første blik 1 - 52 dør løfte.jpg

16. "De tre Match-Musketerer" leger jobcenter

Lad os være ærlige, det er jo i forvejen måske ikke lige det mest sexede med et arrangeret ægteskab. Men alligevel tænkte eksperterne: Kan vi gøre det ENDNU mere tørt? Ja, lad os i år invitere alle parrene ind til ET SEMINAR med en knastør planche, de kan kigge på.

Djøf, vil I ikke godt holde jer ude af vores tv-program, tak.

Gift ved første blik 1 - 53 seminar.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier, Kærlighed, Lister og Gift ved første blik

610x200_woordy_knap2.jpeg