Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Enkel og rå stil i kolonihavehuset
Foto: Tia Borgsmidt

Enkel og rå stil i kolonihavehuset

Enkel og rå stil i kolonihavehuset

Der er ikke skyggen af pastelfarver i Stines lille kolonihavehus, som hun i stedet har indrettet i en lidt rå og grafisk, men hyggelig stil. Se hendes gode ideer til at få det meste ud af det lille sommerhjem.

Stine har valgt sort og hvid til sin stue frem for pastelfarver, som er så typisk for kolonihavehuse. Hendes kæreste har bygget sofaen med masser af plads til opbevaring indeni. Puderne er bl.a. syet af stof fra Ikea. Bordet har Stine klunset fra en gammel fabrik. Rådyret på væggen er et loppefund.

Hvem: Stine Stroyer, IT projektkoordinator, og Tonny Gottlieb, IT-direktør.

Hvad: Kolonihavehus på 42 kvadratmeter på en grund på 370 kvadratmeter. Byggeåret er ca. 1963.

Hvor: Kolonihaveforeningen i Herlev.

Da Stine kiggede på kolonihavehuse og trådte ind i denne have, sagde hendes mavefornemmelse, at det var det helt rigtige sted. Hun har indrettet små hyggekroge rundt omkring med kurvemøbler og lanterner i træerne. Broste har lignende lanterner.

TILBUD: 4 numre af BoligLiv + 2 skærebrætter fra Raumgestalt
___________

Fortsætter på næste side...
Den mintgrønne vase er et af Stines loppefund. Den stribede pude er fra Christian Lacroix.

Varme farver som rød og orange er blandt de farver, Stine sætter sammen med alt det sorte og hvide. Plaid og notesbog fra Retro Villa.Hvis det regner udenfor, spiser Stine og Tonny i stedet ved det lille bord i udestuen. Lampen er vintage, men fås i aluminium hos mekavi.com. Kurv fra House Doctor.

Stine har shinet det gamle køkken op ved at male skufferne og sætte nye greb i fra Indien. På lågerne har hun klistret indpakningspapir med birketræer og givet det masser af lak.En blød lænestol fra Ikea i et hjørne af stuen indbyder til hygge med læsning på en regnvejrsdag.

Selvom badeværelset er lille bitte, er der blevet plads til en fin bakke med blomster, stearinlys og parfumer i reolen.Masser af tæpper ligger klar til de kølige sommeraftener. De er bl.a. fra Indien.

Lupiner i en herlig lilla farve.Det første år, Stine ejede kolonihaven, brast udestuen sammen pga. tung sne. Stine fik derefter bygget en ny og bedre udestue og har gjort den hyggelig ved at lave en stor loungesofa af europaller, madrasser og puder. Stine elsker at tænde lys i lanterner og har en hel samling af dem. Puderne er loppefund samt fra Retro Villa.

Stine nyder at bruge tid i haven, og hun synes, at vanding og lugning er ren terapi. Hun har lavet masser af højbede i baghaven, så hun kan være selvforsynende med grønsager.Stine byder gerne venner og naboer på hjemmelavet snaps, så da Stines far fandt snapseholderen med ringeklokke på et loppemarked, vidste han, at den ville falde lige i Stines smag!

Te og vand står klar til en velfortjent pause i haven. Karaflen er fra House Doctor.
__________

LÆS OGSÅ: Fra haveskur til hyggeligt gæstehus
LÆS OGSÅ: Murermestervilla anno 2014: Moderne drømmehjem

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Sommerhus