Om dagen bliver Similla & Ole Kristians soveværelse tryllet om til spisestue
Foto: Solveig Grøvle og Ann Helen Lund/Mint Agency Similla og Ole Kristian arbejder begge inden for designbranchen, og det bærer hjemmets indretning og smarte løsninger i høj grad præg af.

Om dagen bliver Similla & Ole Kristians soveværelse tryllet om til spisestue

Som ved et trylleslag forvandles det ene rum fra soveværelse om natten til spisestue om dagen. Lejligheden på 70 kvadratmeter er fyldt med fine løsninger.

Parret Similla Marie Storm Aslaksen og Ole Kristian Masdan Svendsen bor på 70 kvadratmeter i en lejlighed med to lige store rum. Da de flyttede ind, fungerede det ene som stue, det andet som soveværelse. Men, som Ole Kristian siger, blev det lidt for mange kvadratmeter at ”spilde” på et rum, der bare skulle soves i.

Desuden drømte de om at have to store stuer.

Det var oprindeligt Ole Kristians ide at lave en skabsseng, fortæller Similla, som var lidt skeptisk i starten. Efter en masse tegninger frem og tilbage mellem parret og arkitektfirmaet Ett Rom Til, så hun også nytteværdien, og i dag kunne parret slet ikke forestille sig en anden løsning. Nu kan rummet hurtigt laves om fra spisestue om dagen til soveværelse om natten.

Lejligheden er ikke overvældende stor til et par, men for Similla og Ole Kristian var det vigtigere at have en lejlighed, som ligger centralt end at have en bolig med flere værelser. Og derfor besluttede de at få det bedste ud af de kvadratmeter, de havde til deres rådighed.

– Vi ville spare tid og derfor bo i nærheden af job og alt andet. Den kollektive trafik her er fantastisk, vi kan nemt komme rundt i hele Oslo og også uden for byen. Vi har parker, cafeer, restauranter og alt andet, vi har brug for, i vores umiddelbare nærhed, fortæller Similla.

Parret fandt frem til en Ikea-løsning i køkkenet med åbne hylder fra Norrgavel over bordpladen.
Parret fandt frem til en Ikea-løsning i køkkenet med åbne hylder fra Norrgavel over bordpladen. Lamperne hedder JJ og er købt hos Pur Norsk. Stigetaburetten på væggen er fra Ikea og bruges, når de skal nå ting højt oppe.

Lejligheden var gjort i stand, da Similla og Ole Kristian købte den, så de kunne koncentrere sig om at finde den indretning og de farver, som passede dem. Det vigtigste var at få det så funktionelt som muligt.

– Farverne var et andet kapitel. Væggene er gået fra at være hvide til blå og så videre til mint. Det sad ikke i skabet, før vi havde taget de sidste malerstrøg. Vi har virkelig kunnet se, hvor forskelligt farver opfører sig i forskellige rum, siger de.

I dag er de tilfredse med farven Form i køkkenet, Deco Pink i stuen, Cashmere og Dæmpet Sort i spisestuen/soveværelset og disse er kommet for at blive en stund, bedyrer de.

For at få hjælp til at udnytte pladsen på den bedst mulige måde, kontaktede de arkitektfirmaet Ett Rom Til.

– De kom med flere forslag, og vi diskuterede alternative løsninger. Ud over skabssengen var en bænkeløsning med opbevaring også et af alternativerne. Her diskuterede vi flere muligheder, blandt andet også en bænkeløsning tilknyttet spisebordet, fortæller Ole Kristian.

Denne blev imidlertid vraget, fordi parret ønskede at have de dobbelte døre mellem stuerne åbne og ville have spisebordet midt i rummet for at skabe ro og symmetri. Det var det, der var med til at afgøre, at bænken blev en opbevaringsløsning ved vinduerne med mulighed for siddepladser ovenpå.

– Vi havde ikke kunnet få så gennemført en løsning, hvis vi skulle købe færdige møbler, slutter Ole Kristian.

”Vi har virkelig kunnet se, hvor forskelligt farver opfører sig i forskellige rum”
Similla & Ole

Skab selv stilen, ved at gå efter

  • Smarte opbevarings- løsninger, der frigiver gulvplads.
  • Flere rum malet i farver.
  • Sammenhæng mellem rummene ved at lade farver gå igen, eksempelvis på tekstiler. 
I modsætning til de fleste andre hjem får elektronikken lov til at have en fremtrædende plads i stuen.
I modsætning til de fleste andre hjem får elektronikken lov til at have en fremtrædende plads i stuen.
Similla og Ole Kristian prøvede flere farver af, før de kom frem til en farvepalette, som, de syntes, fungerede godt.
Similla og Ole Kristian prøvede flere farver af, før de kom frem til en farvepalette, som, de syntes, fungerede godt. Den flotte hvide pejseovn hedder Contura 596 G. Det gulgrønne uldtæppe er fra Pur Norsk.
Sofaen er fra Ikeas Söderhamnserie, mens bordet er fra Gubi.
Sofaen er fra Ikeas Söderhamnserie, mens bordet er fra Gubi. Det marokkanske tæppe giver en blød kontrast, lignende fås hos By Fribert. Lysekronen fulgte med lejligheden. Den okkergule plaid, den grønne velourpude og den mønstrede pude er fra Bolina, mens lampen i hjørnet er Parentesi D fra Flos.
Når sengen er slået op, dækker den hele væggen, så man næsten ikke kan se, at der er et møbel.
Når sengen er slået op, dækker den hele væggen, så man næsten ikke kan se, at der er et møbel. Den kan meget nemt tages op og ned og er centreret i midten af rummet med opbevaringsplads ovenover. På begge sider af sengen er der garderobeskabe, som parret har designet hver for sig, så de er tilpasset deres forskellige behov.
 Skabssengen er lavet af Ett Rom Til. Den er bygget som en hel væg i sort valchromat, som er en slags gennemfarvet mdf.
Skabssengen er lavet af Ett Rom Til. Den er bygget som en hel væg i sort valchromat, som er en slags gennemfarvet mdf.
Ved første øjekast ser det ud, som om bænken under vinduet er væghængt, da benene skjules under møblet.
Ved første øjekast ser det ud, som om bænken under vinduet er væghængt, da benene skjules under møblet. Håndtagene er i sort læder, og alt er bygget uden synlige skruer. Materialet er sort valchromat, der også er brugt til sengen.
 Om dagen bliver soveværelset tryllet om til spisestue.
Om dagen bliver soveværelset tryllet om til spisestue. Bordet er købt på Antikkvarehuset.no, og Erik Buch­stolene er købt på Gamledanske.no. Lampen er fra House Doctor.
Similla og Ole Kristian bruger kortere tid på at slå sengen op, end de tidligere brugte på at rede den.
Similla og Ole Kristian bruger kortere tid på at slå sengen op, end de tidligere brugte på at rede den. Vægfarverne hedder Cashmere og Dæmpet Sort, begge i Jotun Pure Color supermat.

Hvem og hvor?

Hvem: Similla Marie Storm Aslaksen, 28, og Ole Kristian Masdan Svendsen, 28, bor med sønnen Elliot, 2. Similla er projektleder, og Ole Kristian er design Llad.

Hvor: Lejlighed fra 1900-tallet på 70 kvm i Oslo.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Interiør