-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Blomsterbergs bagt æblekage
Bagt æblekage i små kokotter med en skøn smag af kanel.
Kager til 6-8 personer
Ingredienser
- ½ vaniljestang, gerne polynesisk
- 75 g sukker
- 75 g hvedemel
- ½ tsk kanel, stødt
- 1 æg str. L
- 75 g smør
- 3-4 mellemstore æbler (300 g rensede æbler)
- 30 g store rosiner
- lidt neutral olie til at smøre kokotterne med
- lidt flormelis til drys
Sådan laver du Mette Blomsterbergs bagt æblekage
- Halvér vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekorn og lidt sukker sammen, så kornene skilles ad, det gøres nemmest med en paletkniv. Bland mel, sukker, vaniljesukker og kanel. Pisk ægget i dejen, og pisk dejen glat, inden smeltet smør piskes i.
- Skræl æblerne, befri dem for kernehus, og skær dem i stykker, ca. 2 x2 cm. Æblestykker og rosiner vendes i dejen. Smør kokotterne (diam. ca. 5 cm, H 4 cm) med olie, fyld dejen i, og bag dem let gyldne ved 180 grader – ca. 15-20 minutter.
- Serveres lune med et drys flormelis til lidt is eller letpisket fløde.
SE OGSÅ:Æblekage med rugbrødsknas
SE OGSÅ:Æblekage med nøddecrunch
SE OGSÅ:Blomsterbergs brownies