-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Skøn bøf stroganoff med chorizo og rodfrugtmos
Den klassiske bøf stroganoff er her piftet op med lidt chorizopølse og serveret med en lækker luftig mos af rodfrugter og kartofler. Er du ikke til rodfrugterne, kan du vælge at servere din bøf stroganoff med almindelig kartoffelmos. Få opskriften her:
4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 500 g okseinderlår eller klump i 5 cm lange strimler
- 2 spsk. hvedemel
- 2 spsk. paprika
- salt og peber
- 30 g smør
- 2 løg
- 250 g champignon
- 75 g chorizopølse skåret i små tern
- 3 dl vand
- 4 spsk. tomatkoncentrat, gerne af soltørrede tomater fra tube
- 2 dl fløde
- Rodfrugtmos:
- ½ kg kartofler, beregnet til mos
- 300 g skrællet knoldselleri
- 2 dl kogende mælk
- 50 g blødt smør
- salt og peber
- Pynt: evt. persille
- Tilbehør: grøn salat
Sådan laver du bøf stroganoff med chorizo og rodfrugtmos
- Vend kødet med hvedemel, paprika, salt og peber. Smelt og brun halvdelen af smørret i en stegegryde. Brun kødet ad 2 omgange. Tag alt kødet op.
- Hak løgene. Rens og skær champignonerne i skiver. Svits først chorizopølseternene i gryden, til de er gyldne. Tilsæt løgene, og svits dem et par min. Tilsæt champignonerne, og svits dem med 2-3 min.
- Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt vand og tomatkoncentrat. Krydr med salt og peber. Kog retten op. Lad retten simre under låg ca. 1½ time, til kødet er helt mørt.
- Rør i retten jævnligt, så du sikrer dig, at den ikke brænder på. Rør fløden i retten. Kog kort op under omrøring, og smag til med salt og peber.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver på ca. 2 cm tykkelse. Kog kartofler og selleri ca. 20 min. i usaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne.
- Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, piskeris eller håndmikser. Kom den kogende mælk i, og mos igen. Kom smørret i, og rør til det er smeltet.
- Smag mosen til med salt og peber.
- Pynt evt. retten med persille, eller server en skål hakket persille til.