Opskrift på laks med ovnbagte gulerødder

Saltet laks med ovnbagte gulerødder

4

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk flaget havsalt
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk peber
  • ½ kg laksefilet
  • Ovnbagte gulerødder
  • 750 g små gulerødder, gerne med top
  • 1-2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk mild chili eller paprika
  • 1 spsk spidskommen
  • hyldeblomst- eller æbleeddike
  • 50 g sultanas rosiner
  • mynte
  • persille
  • Citruscouscous
  • 2 dl fuldkorns-couscous (se tip)
  • 2 dl kogende vand
  • olivenolie
  • salt og peber
  • citronskal- og saft.

Sådan laver du laks

  1. Bland salt, sukker og peber, og gnid laksen med denne blanding. Skær toppen af gulerødderne, lad et lille stykke sidde tilbage. Er gulerødderne tykke, skæres de i halve eller kvarte. Vend gulerødderne med olie og krydderier, og bred dem på en plade med bagepapir, og bag dem møre i ovnen ved 200 grader. Stænk dem med lidt hyldeblomst- eller æbleeddike, og vend dem med rosiner, mynte og persille. Læg laksen på en plade med bagepapir bag den ved 200 grader, til den er fast, og har skiftet farve. Det tager 12-15 min.
  2. Kom couscousen i en skål, hæld kogende vand eller bouillon over, dæk skålen til, og lad couscousen trække, til den har opsuget væden. Rør og smag cous cousen til med olivenolie, salt, peber, citronsaft- og skal.
  3. Tip:
  4. Couscous med 7,5 % fuldkorn kan købes bl.a. hos Føtex.
  5. Har du lyst til at lave cous cousen, som kold salat, så brug blot koldt vand i stedet for kogende.