Nem aftensmad til hele ugen
SPONSORERET indhold

Nem omelet, grønne kalvefrikadeller & middelhavskylling med appelsin: Her er ugens madplan til dig

Denne uges madplan byder som altid på fem nemme hverdagsretter, som hele familien kan lide + en skøn opskrift på en lille kage eller dessert, som du kan lave i løbet af ugen, hvis lækkersulten melder sig. Som altid finder du alle opskrifter + en indkøbsliste lige her på ALT.dk:

Af: Hanne Bang
28. maj. 2023 | Madplan | ALT.dk

Vi starter ugen med en Meatles Monday og laver en skøn omelet med Vesterhavsost og asparges.

Tirsdag steger vi kalvefrikadeller med ekstra meget grønt i og serverer med en let og lækker bulgursalat. De grønne kalvedeller er er supergode til madpakken og picnickurven, så du kan jo overveje at lave en dobbeltportion og fryse halvdelen ned.

Onsdag laver vi en skøn middelhavskylling med rosmarin og appelsin, og torsdag byder madplanen på lækker laks med en skøn ærtecreme

Fredag skal vi have lækre koteletter med en dejlig frisk rabarber-ingefærkompot til.

Skulle du få lyst til at lave lidt lækkert til dessert i løbet af ugen får du også opskriften på den klassiske rødgrød med fløde.

Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste her. God fornøjelse med ugens madplan og velbekomme!

TIP: Både bulgursalat og kalvedeller er et hit i madpakken dagen derpå - så lav endelig en stor portion, så du har til dagen efter eller til fryseren.

INDKØBSLISTE TIL UGENS MADPLAN
KØD/FISK
4 koteletter
400 g hakket kalvekød
4 stykker laksefilet
1 kylling ca. 1,2-1,4 kg 

MEJERI
125 g Vesterhavsost (eller anden lagret ost)
6 æg
2 dl mælk
1 æg
2 dl mayonnaise (og/eller cremefraiche)
30 g smør

FRUGT/GRØNT
2 bagekartofler
400 g rabarber
1 bundt asparges
1 rød chili
2-4 skalotteløg
4 fed hvidløg
1 løg
2 gulerødder
1½ dl groft revet knoldselleri
4 citroner - gerne øko
3 økologiske appelsiner 
2 tomater
1 agurk
1 rødløg
500 g frosne ærter
1 lille bundt purløg
grene af frisk rosmarin 
2 kviste timian
Lidt mynte
Lidt persille

KOLONIAL/DIVERSE
100 g rørsukker
1½ spsk æbleeddike
Lidt stødt koriander
3 ½ spsk hvedemel
400 g bulgur perlespeltkerner
ca. 2 dl hønsebouillon
200 g brune fuldkornsris
1 spsk hel sort peber

TILBEHØR: En grøn salat og rugbrød til omeletten, brød til kalvedellerne, brød/kartofler til laksen

Vil du også lave rødgrød, skal du bruge 1 kilo rabarber, 1 vaniljestang, sukker, 5-600 gram jordbær, 50 gram kartoffelmel, 50 gram mandler og fløde til servering.

 

Anbefalet til dig