Antiinflammatorisk kost: Valnøddeboller med nøddechokolade
SPONSORERET indhold

Antiinflammatorisk kost: Valnøddeboller med nøddechokolade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv de lækre valnøddeboller der er fyldt med fordøjelsesfremmende kostfibre og antiinflammatoriske fedtstoffer fra kerner og frø.

Af: Jerk. W. Langer & Louise Bruun Foto: Columbus Lehth
11. jan. 2019 | Opskrift | ALT.dk
ca. 20 stk.

Ingredienser

Valnøddeboller

2 l koldt vand
8 g gær
300 g valnødder
1 spsk honning
3 spsk salt
100 g hørfrø
100 g solsikkekerner
100 g sesamfrø
1 kg ølandshvede
500 g groft mel (evt. chufa)

Nøddechokocreme

1 dl vand
100 g dadler (uden sten)
50 g hasselnødder
50 g mandler
3 spsk kakao

sådan gør du

Valnøddeboller:

  1. Hæld vand i en skål og rør gæren ud. Hak valnødderne, tilsæt dem og de øvrige ingredienser og rør rundt. Benyt gerne en røremaskine, hvis du har en.
  2. Dejen skal ikke æltes med hænderne, da den er våd. Lad dejen hæve i skålen med et fugtigt klæde over på køkkenbordet i et døgns tid.

Næste dag:

  1. Fordel gode klatter af den bløde, klistrede dej på en bageplade med bagepapir.
  2. Sæt pladen i en kold ovn sat på 180 grader og bag i ca. 30-40 minutter, alt efter hvilken type ovn du har. Hold derfor øje med bollerne. De skal være flot gyldne.

Nøddechokocreme:

  1. Bring vandet i kog. Kom det derefter i en blender og tilsæt dadler, hasselnødder, mandler og kakao. Kør det hele til en helt cremet konsistens.
  2. Kom chokocremen i en lukket beholder eller et glas og opbevar den på køl. Den kan holde sig i en uges tid. Smør 2 boller med lækker nøddechokocreme og anret på to tallerkener.

Anbefalet til dig