Asparges- og kyllingespyd med frisk couscous salat
Foto: Betina Hastoft Lækker forårsmiddag med kylling og asparges.

Asparges- og kyllingespyd med frisk couscous salat

Aspargessæsonen er skudt igang og det betyder massere af retter med den lækre grøntsag. Lav for eksempel en skøn forårsmiddag med spyd af kylling og asparges, samt en frisk salat til.

printer Print
plate 4 personer

  • 12 træspyd
  • 12 grønne asparges
  • 12 kyllingefileter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 kviste timian
  • salt og peber
  • 1 usprøjtet citron

  • 250 g couscous
  • 1½ dl kogende vand
  • 2 usprøjtede citroner
  • 1 dl olivenolie
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt purløg
  • 4 tomater
  • 50 g mandler
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Bræk enderne af aspargeserne, og skyl dem. Kom kyllingefileter og asparges på træspyd. Sæt 3 træspyd igennem hver asparges og kyllingefileter.
  2. Pensl med olivenolie, og krydr med timian, salt og peber. Grill dem i 8 min. på hver på side.
  3. Hæld couscous i en stor skål, og hæld kogende vand over. Dæk skålen til med alufolie, og lad det trække, til grynene er møre, ca. 15 min.
  4. Skyl og hak krydderurterne fint.
  5. Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Hak mandlerne groft.
  6. Fjern alufolien fra couscoussen, og løsn grynene fra hinanden med en gaffel. Tilsæt citronsaft og olie, og rør med gaflen.
  7. Vend krydderurter, tomat og mandler i. Rør rundt, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: Asparges, Kylling, Couscous, Aftensmad og Hovedret