Få opskriften på sprød andesteg.
SPONSORERET indhold

Langtidsstegt andesteg: Sådan steger du den lækreste and i ovnen

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sprødstegt, langtidsstegt and med svesker og æbler hører med til Mortens aften og en rigtig dansk julemiddag. Her får du en god opskrift på andesteg, som morfar ville lave den, men også svarene på alle de spørgsmål, der kunne opstå i forbindelse med tilberedningen af den lækre and.

Af: Redaktionen Foto: Maria Warnke Nørregaard
08. nov. 2022 | Opskrift
Sprød andesteg til 4 personer | Total: 3 timer, 20 min

Ingredienser

1 and på ca. 3 kg
1-2 løg
2 æbler
150 g svesker, eller flere
salt

Tilbehør:
Skysauce, rødkål, kartofler og forskellige gode salater

SE OGSÅ: Her er tilbehøret til din julemiddag

Sådan steger du en andesteg

  1. Tænd ovnen på 130 grader.
  2. Rens anden for indmad. Klip vingespidserne af, og gem dem sammen med kråse, hals og hjerte til sovsen.
  3. Pil løg, og skræl æbler, og skær dem i grove stykker. Gnid anden med groft salt indvendigt og udvendigt på skindet. Fyld anden med æbler, løg, svesker og lidt tørret timian, og luk den med et par kødnåle. Bind evt. anden op med lidt snor.
  4. Placer anden på en rist med en bradepande under. Kom lidt vand i bradepanden, og sæt det og anden i ovnen i ca. 3 timer. Lad den stege med brystet nedad 1½ time, og brystet opad resten af tiden.
  5. Dryp anden med lidt stegesky under stegningen, så den ikke bliver tør. Skru ovnen op på 200 grader, og steg anden 40-45 minutter, til skindet bliver gyldent og sprødt (saften skal være klar, når man tjekker ved andelåret)
  6. Lad anden hvile 15-20 minutter, før den parteres.
  7. Skær andestegen ud i ca. 8 stykker, og server med sauce, rødkål, kartofler og sprøde salater.

LÆS OGSÅ: Planlægning er kodeordet: Sådan laver du julemaden uden stress

Anbefalet til dig