Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Fastelavnsboller med marcipan
Foto: Line Thit Klein Skønne hjemmebagte fastelavnsboller med lækkert fyld af marcipan, flødeskum & syltetøj.

Opskrift på fastelavnsboller med marcipan

Fastelavnsboller med marcipan

En fastelavnsbolle af den ”gammeldags” slags lavet på gærdej, og fyldt med den lækreste marcipanremonce.

en time, 30 minutter
Print
Ca. 20 stk fastelavnsboller

Fastelavnsboller med marcipan

 

3 ½ dl lun mælk
25 g gær
1 tsk salt
2 spsk sukker
½ tsk kardemomme
1 æg, M
150 g smeltet smør
ca. 600 g hvedemel
1 æg til pensling

Remonce:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør

Glasur:
ca. 200 g flormelis
kogt vand
evt. en smule gul frugtfarve

Fyld:
letpisket flødeskum
evt. syltetøj eller æblemos

Sådan bager du fastelavnsboller

1. SMULDR gæren ud i mælken, og tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og smeltet smør. Tilsæt melet en tredjedel ad gangen, det kan variere lidt, hvor meget melet suger, og dermed hvor meget der kan optages i dejen. 

2. ÆLT dejen, til den er smidig og blank, og sæt den et lunt sted med et stykke film over i 1-2 timer. Tag dejen ud, og rul til et rektangel med en tykkelse på knap ½ -1 cm. Del i kvadrater på ca. 8-10 cm. 


3. RØR en remonce sammen af marcipan, sukker og smør, og sæt en skefuld remonce i midten af hvert dejstykke, og saml derefter hjørnerne sammen, så fyldet ikke løber ud under bagningen. Vend bollen rundt, så sammenføjningen
ligger nedad, og lad dem efterhæve tildækket 20 min, før du pensler dem med et sammenpisket æg blandet med en skefuld vand. 

4. BAG dem ved 200 grader i ovnen i 15 min, indtil de er lysebrune både på overfladen og i bunden.  

5. LAD dem køle helt ned, før du smører dem med glasur. Flæk dem, og fyld dem med friskpisket flødeskum og evt. en klat god syltetøj eller æblemos.

Fastelavnsboller

Fastelavnsbollen spiste man oprindeligt i dagene op til fasten, der varede 40 dage fra askeonsdag til påskedag. 

Fastelavnsboller findes i mange forskellige varianter - med creme, syltetøj, remonce, flødeskum, syltetøj, frugtkompot eller æblemos. En fastelavnsbolle kan både laves af en almindelig gærdej, en vandbakkelsesdej eller wienerbrødsdej.

De fleste pynter fastelavnsbollerne med farverig glasur.

Kilde: Wikipedia

Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavnsboller, Boller, Kage, Fastelavn og Bageopskrifter