Festlige cupcakes til fastelavn
Foto: Christian Petersen

Festlige cupcakes til fastelavn

Festlige cupcakes til fastelavn

Fastelavn er en farverig og sjov fest, så selvfølgelig skal der også være skæg og ballade i detsøde sagervi stiller på bordet til små (og store).

printer Print
preparation Total: en time
plate Ca. 14 stk.

200 g smør
200 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 æg
250 g mel
4 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
1 dl fløde

Glasur:
150 g flormelis
Lidt frugtfarve
1 spsk. kogende vand
Sukkerpynt, f.eks. stjerner

Sådan bager du festlige cupcakes til fastelavn

  1.  Rør smør og sukker godt sammen, til smørret bliver blødt. Rør æggene i et ad gangen, og rør godt efter hvert æg.
  2. Bland mel, kakao og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med fløden.
  3. Kom dejen i papirforme, og fyld dem lidt mere end halvt op.
  4. Bag kagerne ved ca. 200° i ca. 25 minutter.
  5. Bland alle ingredienserne til glasuren. Lad kagerne køle helt af, inden de overtrækkes med glasur og pyntes med sukkerstjerner.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavnsboller, Fastelavn, Cupcakes og Bageopskrifter