Franske makroner
Foto: Thomas Hergaard | Sprøde franske macarons.
Hjemmet

Franske macarons

Lækre franske macarons

Macarons er klassiske franske kager, som findes i alskens farver og størrelser. Læg dem sammen med creme i matchende pastelfarver.

Af Sandra Leigh Draznin 02.nov.2015 Mad

Ca. 20 franske makroner

Franske macarons opskrift

Fryse-egnet

Macarons:
100 g mandelmel (se tips)
150 g flormelis
75 g æggehvider (3/4 dl)
1 knsp salt
50 g sukker
frugtfarve


Hvid chokoladecreme:
½ dl piskefløde
100 g hvid chokolade
50 g smør
smag
frugtfarve

Sådan laver du franske macarons

1. Sigt mandelmel og flormelis sammen. Pisk æggehviderne stive med salt og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en tyk og glat marengsmasse. Tilsæt farve – et par dråber skulle være nok – og vend forsigtigt mandelmel/ flormelis i.

Find flere tips til nem aftensmad

2. Massen må ikke være så tyk, at den laver toppe, men heller ikke så tynd, at den løber ud. Prøv at sætte en klat med en teske; hvis den laver toppe, så vend lidt mere rundt i dejen og prøv igen. Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud i ca. 40 små cirkler (ca. 2 cm) på bageplader med bagepapir.

3. Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller, og lad kagerne „tørre” ved stuetemperatur ½-1 time. Varm ovnen op til 180 grader varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader og bag kagerne 12 -15 min. Lad dem afkøle på pladerne og flyt dem over på en rist. Hvis de sidder fast, så læg bagepapiret på et fugtigt viskestykke, til de løsner sig.

 

Creme: Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i fløden, til den smelter, og rør smørret i. Tilsæt smag og farve (se herunder) og lad cremen afkøle. Vend halvdelen af makronerne med bunden opad. Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i toppe på bundene. Tryk de resterende makroner ovenpå, og voila! Opbevar dem i en kagedåse i køleskabet i op til 2 dage eller frys dem. 

 

Flotte farverige franske macarons

 

Lyserøde: Brug rød frugtfarve og smag cremen til med 50 g purerede røde bær eller marmelade.

 

Orange: Brug gul+rød frugtfarve og smag til med fintrevet appelsinskal.


Gule: Brug gul frugtfarve og pisk 100 g lemoncurd med 100 g flødeost som fyld.


Lyseblå: Brug blå frugtfarve og rør knuste kandiserede violer i.


Grønne: Brug grøn (gul+blå) frugtfarve og finthakket mynte eller pistacienødder.

2 tips til franske macarons

1. Mandelmel er fintmalede, smuttede mandler. Du kan selv lave mandelmel ved at tørre smuttede mandler på en bageplade ved 175 grader i ca. 15 min. og derefter male dem til fint mel i en foodprocessor.

2. Æggehviderne skal helst være mindst 3 dage gamle og have stuetemperatur.

Henter...