Franske makroner
SPONSORERET indhold

Flotte franske makroner: Sådan bager du macarons

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Macarons er klassiske franske kager, som findes i alskens farver og størrelser. Læg dem sammen med creme i matchende pastelfarver. Det er ikke det letteste i verden at bage macarons, men når du først får taget på det, er faktisk slet ikke så svært. Her får du en god opskrift på macarons, så du selv kan bage de flotte og farverige franske kager. Du får også en masse gode råd og tips til at bage macarons i alle regnbuens farver og med alskens forskellige smage.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
11. nov. 2021 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 20 franske makroner

Ingredienser

Macarons:

 • 100 g mandelmel (se tips)
 • 150 g flormelis
 • 75 g æggehvider (3/4 dl)
 • 1 knsp salt
 • 50 g sukker

Hvid chokoladecreme:

 • ½ dl piskefløde
 • 100 g hvid chokolade
 • 50 g smør
 • smag - efter eget valg
 • evt. frugtfarve

Sådan laver du franske macarons

 1. Sigt mandelmel og flormelis sammen. Pisk æggehviderne stive med salt og tilsæt sukker lidt efter lidt. Flormelissen skal piskes i lidt ad gangen, til det bliver en tyk og glat marengsmasse. 
 2. Tilsæt farve – et par dråber skulle være nok – og vend forsigtigt mandelmel/ flormelis i.
 3. Dejen må ikke være så tyk, at den laver toppe, men heller ikke så tynd, at den løber ud. Prøv at sætte en klat med en teske; hvis den laver toppe, så vend lidt mere rundt i dejen og prøv igen.
 4. Fyld dejen til macarons i en sprøjtepose med en rund tylle og sprøjt den ud i ca. 40 små cirkler (ca. 2 cm) på bageplader med et stykke bagepapir.
 5. Slå bagepladerne i bordet for at fjerne eventuelle små luftbobler, og lad makronerne tørre ved stuetemperatur ½-1 time.
 6. Tænd ovnen og varm op til 180 grader varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader og bag kagerne 12 -15 min.
 7. Lad dem afkøle på pladerne og flyt dem over på en rist. Hvis de sidder fast, så læg bagepapiret på et fugtigt viskestykke, til de løsner sig.
 8. Creme: Bring fløden i kog i en tykbundet gryde - det skal blot være et hurtigt opkog, og tag den derefter straks af varmen. Rør den hakkede hvide chokolade i fløden, til den smelter, og rør smørret i.
 9. Tilsæt smag og farve (se herunder) og lad cremen afkøle.
 10. Vend halvdelen af makronerne med bunden opad. Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i toppe på bundene. Tryk de resterende makroner ovenpå, og voila!
 11. Opbevar dine macarons i en kagedåse i køleskabet i op til 2 dage eller frys dem.

Flotte farverige franske macarons

Hvis du vil lave ekstra flotte og farverige macarons, kan du tilsætte forskellige frugtfarver til dejen og lave cremerne til dine macarons med forskellige smage og farver. Her får du 5 gode bud på at lave lyserøde, gule, blå, grønne og orange macarons:

Fineste pink macarons

Lyserøde macarons/macarons med bær: Brug rød frugtfarve til at farve kagerned med og smag cremen til med 50 g purerede røde bær eller marmelade. F.eks. jordbær, hindbær eller rabarbermarmelade.

 

Orange macarons/macarons med appelsinsmag: Brug gul+rød frugtfarve og smag cremen til med fintrevet appelsinskal.


Gule macarons/macarons med citron: Brug gul frugtfarve og pisk 100 g lemoncurd med 100 g flødeost som fyld.


Lyseblå macarons: Brug blå frugtfarve og rør knuste kandiserede violer i.


Grønne macarons: Brug grøn (gul+blå) frugtfarve og finthakket mynte eller pistacienødder.

Du kan også lave de de lækrest pistacie-macarons - her laver du cremen af piskefløde, hvid chokolade og den grønne pistaciemasse, f.eks. fra Odense marcipan. Se opskriften her

Anbefalet til dig