Opskrift på Garam masala-kartofler

Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på Garam masala-kartofler

Garam masala-kartofler

Brug garam masala i curryretter, dhal eller til at pifte grøntsager eller en yoghurtdressing op.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 3-4 personer
Ingredienser

Af Louisa Lorang

1 kg kartofler, kogte
og skåret i grove tern
olivenolie
1 spsk smør
1 løg, hakket
200 g spinat
2 spsk garam masala
salt

Garam Masala
1 lille glas

1 spsk stødt koriander
1 spsk knust spids­kommen
1 tsk stødt karde­momme
¼ tsk stødt nellike
½ tsk kværnet sort peber
½ tsk stødt kanel
1 tørret laurbærblad, knust
½ tsk stødt gurkemeje

Sådan gør du

Steg kartoflerne i olie og smør på en varm pande i 3-4 minutter. Kom løg ved, og sauter i 2-4 minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Kom garam masala i, og steg igen i 2-3 minutter, til det hele dufter, men uden at krydderiet brænder.

Smag til med salt, og ­server straks som tilbehør til lam, kylling eller fisk. Eller som krydrede kartofler i samosas.

Tip: Du kan gøre det helt perfekt og vælge hele krydderier, riste dem, knuse dem og så blande. Ellers kan du bare blande krydderier, der allerede er stødt.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler, Indisk mad og Tilbehør

610x200_woordy_knap2.jpeg