Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på Garam masala-kartofler
Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på Garam masala-kartofler

Garam masala-kartofler

Brug garam masala i curryretter, dhal eller til at pifte grøntsager eller en yoghurtdressing op.

plate 3-4 personer
printer Print

Af Louisa Lorang

1 kg kartofler, kogte
og skåret i grove tern
olivenolie
1 spsk smør
1 løg, hakket
200 g spinat
2 spsk garam masala
salt

Garam Masala
1 lille glas

1 spsk stødt koriander
1 spsk knust spids­kommen
1 tsk stødt karde­momme
¼ tsk stødt nellike
½ tsk kværnet sort peber
½ tsk stødt kanel
1 tørret laurbærblad, knust
½ tsk stødt gurkemeje

Sådan gør du

Steg kartoflerne i olie og smør på en varm pande i 3-4 minutter. Kom løg ved, og sauter i 2-4 minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Kom garam masala i, og steg igen i 2-3 minutter, til det hele dufter, men uden at krydderiet brænder.

Smag til med salt, og ­server straks som tilbehør til lam, kylling eller fisk. Eller som krydrede kartofler i samosas.

Tip: Du kan gøre det helt perfekt og vælge hele krydderier, riste dem, knuse dem og så blande. Ellers kan du bare blande krydderier, der allerede er stødt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler, Indisk mad og Tilbehør