Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

brød med masser af grønt
Foto: Columbus Leth

brød med masser af grønt

Grønsagsbrød

Brød af grønsager giver dig færre kulhydrater.

1 brød
Print

500 g grønsager (f.eks. 200 g spidskål, 200 g knoldselleri og 100 g gulerod)
4 æg
1 tsk fennikelfrø
1 dl kartoffelfibre
2 spsk loppefrøskaller
2-3 tsk urtesalt
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner
PYNT:
Blandede kerner (f.eks. græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø etc.)

Sådan gør du:

Blend alle grønsager med den store kniv i foodprocessoren. Hæld æggene i, og blend igen, til du har en lind og våd masse. Hæld grønsagsblandingen over i en skål, og bland resten af ingredienserne heri. Rør massen godt sammen. Opvarm ovnen til 150 grader. Hæld dejen i en rugbrødsform foret med bagepapir, og pynt med kerner på toppen. Bag brødet i ca. 1 time og 20 minutter. Tag det færdigbagte brød ud af formen, og lad det afkøle på en bagerist.

Opskriften er fra Jane Faerbers kogebog, LCHF Året rundt, Politikens Forlag, 250 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød og Brød