Frikadeller med kold kartoffelsalat
SPONSORERET indhold

Frikadeller med kold kartoffelsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Frikadeller med kold kartoffelsalat er en klassisk sommerret og ofte et hit hos de fleste. Prøv bare dette skønne bud.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
15. jun. 2019 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Kartoffelsalat:

1 kg små nye kartofler
3 spsk. rødløg i tern
2 spsk. hakket dild
3 dl cremefraiche 6 %
2 dl god mayonnaise, f.eks. Hellmanns
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt
peber

Frikadeller:

500 g hakket svinekød el. kalv-og flæsk, maks. 10 % fedt
1½ tsk. salt
peber
1 lille revet løg, ca. 2 spsk.
1 æg
4 spsk. hvedemel
2 dl mælk
10 g smør 
1 spsk. olivenolie til stegning

Pynt:

rødløgstern og dildkviste

Tilbehør:

sennep

Sådan gør du

  1. Rens, og kog kartoflerne (se hvordan her på siden). Afdryp, og afkøl dem. Skær kartoflerne i tern. Skær rødløg i tern. Bland kartofler og løg i en skål.
  2. Rør dild, cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep, salt og peber sammen. Vend dressingen i kartofler og løg. Pynt med lidt løgtern og dildkviste.
  3. Rør først kødet med salt. Rør herefter peber, løg, æg og hvedemel i. Rør til sidst mælken i. Lad gerne farsen stå i køleskab en halv times tid.
  4. Hvis farsen har hvilet, skal du røre den igennem igen, tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis den er blevet for fast.
  5. Dyp en ske i koldt vand. Tag herefter en portion fars op på skeen, og form en frikadelle i hånden. Varm smør og olie op på en pande.
  6. Læg frikadellerne på panden, og brun dem på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved jævn varme, ca. 15 min. i alt. Vend dem flere gange undervejs. Tjek, at frikadellerne er gennemstegte.
  7. Server frikadellerne med kartoffelsalat.

Anbefalet til dig