
Frikadeller med kold kartoffelsalat
Frikadeller med kold kartoffelsalat er en klassisk sommerret og ofte et hit hos de fleste. Prøv bare dette skønne bud.
Ingredienser
Kartoffelsalat:
1 kg små nye kartofler
3 spsk. rødløg i tern
2 spsk. hakket dild
3 dl cremefraiche 6 %
2 dl god mayonnaise, f.eks. Hellmanns
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt
peber
Frikadeller:
500 g hakket svinekød el. kalv-og flæsk, maks. 10 % fedt
1½ tsk. salt
peber
1 lille revet løg, ca. 2 spsk.
1 æg
4 spsk. hvedemel
2 dl mælk
10 g smør
1 spsk. olivenolie til stegning
Pynt:
rødløgstern og dildkviste
Tilbehør:
sennep
Sådan gør du
- Rens, og kog kartoflerne (se hvordan her på siden). Afdryp, og afkøl dem. Skær kartoflerne i tern. Skær rødløg i tern. Bland kartofler og løg i en skål.
- Rør dild, cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep, salt og peber sammen. Vend dressingen i kartofler og løg. Pynt med lidt løgtern og dildkviste.
- Rør først kødet med salt. Rør herefter peber, løg, æg og hvedemel i. Rør til sidst mælken i. Lad gerne farsen stå i køleskab en halv times tid.
- Hvis farsen har hvilet, skal du røre den igennem igen, tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis den er blevet for fast.
- Dyp en ske i koldt vand. Tag herefter en portion fars op på skeen, og form en frikadelle i hånden. Varm smør og olie op på en pande.
- Læg frikadellerne på panden, og brun dem på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved jævn varme, ca. 15 min. i alt. Vend dem flere gange undervejs. Tjek, at frikadellerne er gennemstegte.
- Server frikadellerne med kartoffelsalat.
Sådan koger du nye kartofler
Skrub de nye kartofler med en stiv børste, eller skrab dem med en lille urtekniv. Skyl dem i rent vand. Nye kartofler skal kun koge 10-15 min., til de lige akkurat er møre. Kog dem i letsaltet vand (ca. 2 tsk. salt pr. 1 liter vand). Tilsæt gerne stilke af dild, persille eller løvstikke, det giver dem en ekstra god smag. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre i gryden.