Honningkagedej
SPONSORERET indhold

Bag de fineste honningkager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lutter honningkager, fint pyntede, er en rigtig dejlig julekalender at få, hvis man har en sød tand.

Af: Jesper Glyrskov Foto: Jesper Glyrskov
20. nov. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
1 portion

Ingredienser

Honningkagedej
1 lille æg
100 g rørsukker eller farin
125 g fast honning
250 g mel
1 tsk. natron
1½ tsk. brunkagekrydderi eller f.eks. ¾ tsk. kanel, ¼ tsk. nelliker og et nip muskat


Skriveglasur
1 æggehvide
sigtet flormelis
evt. levnedsmiddelfarve

  1. Rør æg og sukker luftigt, mens honningen lunes, så den smelter.
  2. Bland mel, krydderier og natron i dejskålen, tilsæt æggesnaps og honning, og rør dejen sammen. Stil den køligt fra dag til dag.
  3. Del dejen i 4-5 portioner, sigt lidt mel over dem, og ælt dem let. Sigt lidt mel på bordet, og rul den første klump dej ud i 3-4 mm’s tykkelse. Stik nu 24 kager eller så mange, som dejen rækker til, ud med udstikkere i forskellige faconer, og læg kagerne på pladen. Ælt dejresterne sammen, og læg dem til side efterhånden.
  4. Ælt alle resterne sammen, og fortsæt med udrulning og udstikning. Bag kagerne ved 160 gr. i ca. 6 min.

Skriveglasur:

  1. Rør en ret stiv, helt klumpfri glasur af æggehvide og flormelis. Del den i mindre portioner, og farv dem efter lyst og fantasi.
  2. Fyld glasuren i kraftige frostposer, og luk med en knude. Klip et lille hjørne af, så glasuren kan presses ud. Pynt kagerne med mønstre og tal til julekalenderen. Hæng evt. kagerne på en snor, eller læg dem i en sød æske til modtageren.