Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Jule-Sarah Bernhardt
Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs lækre jule-Sarah Bernhardt kager.

Opskrift på Mette Blomsterbergs jule-Sarah Bernhardt

Jule-Sarah Bernhard

Kransekager med chokoladecreme.

plate Ca. 15 stk.
printer Print

Mette Blomsterbergs jule-Sarah Bernhardt

 

Kransekagemasse:
2-3 æggehvider (80 g)
100 g sukker
300 g ren rå marcipan


Creme:
2 blade husblas
3 dl piskefløde
5 stjerneanis
15 hele nelliker
200 g god, mørk chokolade 64%, gerne Valrhona Manjari
+ ca. 100 g chokolade, gerne Valrhona
Manjari, fintrevet til pynt.

Sådan laver du jule-Sarah Bernhard

Æggehvider og sukker røres sammen og trækker en halv time, så sukkeret opløses let. Sukker-hviden æltes lidt ad gangen ind i marcipanen, brug hænderne.

 

Kom kransekagemassen i en kraftig stofsprøjtepose (dejen er for sej til en alm. plastiksprøjtepose) med en kruset tyl, og sprøjt flade kager, diam. ca. 5 cm, ud på en bageplade med bagepapir. Bages gyldne ved 200 grader ca. 7-9 minutter. Afkøles i køleskab.

Læg husblassen i blød i ½ l koldt vand i 30 minutter.

 

Fløden, anis og nelliker bringes til netop kogepunktet og tages af varmen, lad det trække ca. 10 minutter. Imens hakkes chokoladen fint, og halvdelen af den stadig varme fløde hældes gennem en sigte over chokoladen. Rør med en grydeske, til
chokoladen er smeltet. Tilsæt den resterende fløde og rør igen. Vrid husblasen fri for vand, og læg den udblødte husblas direkte i chokoladefløden. Rør godt, til husblasen er smeltet. Passér cremen gennem en sigte. Afkøles helt i køleskab, mindst tre timer, gerne til næste dag.

 

Pisk den kolde creme kort med håndmikser og fyld i sprøjtepose med glat tylle. Sprøjt cremen ud i flade toppe over de kolde kransekager, og stil dem koldt en lille time, inden toppene dyppes i fintrevet chokolade. 

 

Opbevares tildækket i køleskabet og serveres kolde.

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs brownies

SE OGSÅ: Blomsterbergs vaniljespecier

SE OGSÅ: Blomsterbergs valnøddekugler

Tip

Hvis du har ekstra tid, kan du erstatte toppingen af fintrevet chokolade med
tempereret mørk chokolade.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Julebag, Kransekage, Konfekt, Kage og Dessert