Juleslik: Kaffekarameller
Foto: Betina Hastoft Smukke og smagfulde karameller.

Juleslik: Kaffekarameller

Disse skønne og dejligt seje kaffekarameller smager himmelsk og passer perfekt på et smukt julebord.

printer Print
plate 20 stk.

2 dl piskefløde
200 g sukker
25 g smør
100 g glukose
1 spsk. instant kaffepulver
lidt smagsneutral olie

Pynt:

1 spsk. vodka
3 spsk. guldstøv fra Odense Marcipan

Sådan gør du:

  1. Hæld piskefløde, sukker, smør og glukose i en gryde.
  2. Kog det hele sammen ved jævn varme, mens du rører godt. Brug et sukkertermometer, til at måle temperaturen.
  3. Karmellen er klar, når den er 120 grader varm, og karamellen næsten er ved at sidde fast i gryden.
  4. Tag gryden af varmen, og rør instant kaffepulver i. Rør godt rundt.
  5. Beklæd bund og sider på en beholder på ca. 20 x 20 cm med bagepapir. Smør papiret med smagsneutral olie.
  6. Hæld den flydende karamel i beholderen. Køl karamellen ned ved stuetemperatur i mindst 5 timer.
  7. Skær karamellen ud i firkanter på ca. 2 x 2 cm. 7.
  8. Rør gudstøv sammen med vodka. Pensl karamellerne med guld.
Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Konfekt og Karameller