
SPONSORERET indhold
Juleslik: Kaffekarameller
Disse skønne og dejligt seje kaffekarameller smager himmelsk og passer perfekt på et smukt julebord.
20 stk.
Ingredienser
2 dl piskefløde
200 g sukker
25 g smør
100 g glukose
1 spsk. instant kaffepulver
lidt smagsneutral olie
Pynt:
1 spsk. vodka
3 spsk. guldstøv fra Odense Marcipan
Sådan gør du:
- Hæld piskefløde, sukker, smør og glukose i en gryde.
- Kog det hele sammen ved jævn varme, mens du rører godt. Brug et sukkertermometer, til at måle temperaturen.
- Karmellen er klar, når den er 120 grader varm, og karamellen næsten er ved at sidde fast i gryden.
- Tag gryden af varmen, og rør instant kaffepulver i. Rør godt rundt.
- Beklæd bund og sider på en beholder på ca. 20 x 20 cm med bagepapir. Smør papiret med smagsneutral olie.
- Hæld den flydende karamel i beholderen. Køl karamellen ned ved stuetemperatur i mindst 5 timer.
- Skær karamellen ud i firkanter på ca. 2 x 2 cm. 7.
- Rør gudstøv sammen med vodka. Pensl karamellerne med guld.