Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Få opskriften på krydret varm kakao
Foto: Lars Ranek Få opskriften på krydret varm kakao

Krydret varm kakao

Krydret varm kakao

Varm chokolade er det bedste at drikke, når vinden rusker, og vejret er koldt. Jeg holder mest af at bruge en chokolade med et ikke for højt kakaoindhold, så chokoladesmagen ikke bliver for kraftig.

15 minutter
Print
Giver ca. 6-8 kopper varm kakao


1 liter letmælk
4 spsk rørsukker
1 vaniljestang, kornene heraf
125 g mørk chokolade
1 spsk usødet kakaopulver
1 knsp salt
1 hel stang kanel
1 stjerneanis
5 dl piskefløde til flødeskum

Sådan laver du krydret varm kakao

  1. Varm 1 dl af mælken op med rørsukker, kornene fra vaniljestangen, mørk chokolade, kakaopulver og salt, og rør, indtil blandingen er glat.
  2. Tilsæt resten af mælken sammen med kanel og stjerneanis, og lad forsigtigt den varme kakao varme op, til den er godt varm, men lad den ikke komme op at koge.
  3. Pisk fløden til blødt skum, og server med den varme chokolade.
  4. Top eventuelt med et lille drys kanel.

PRØV OGSÅ: Græskarmuffins med ahorncreme

PRØV OGSÅ: Citrontærte med kokoscreme

PRØV OGSÅ: Æbletærte med mandler og kanel

Tip:

De hele krydderier giver en dejlig krydret smag til drikken, uden at det bliver for meget, men kan sagtens udelades, hvis nogen ikke bryder sig om dem.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Chokolade og Drikke