Opskrift på laks med ovnbagte gulerødder
SPONSORERET indhold

Saltet laks med ovnbagte gulerødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Frederikke Heiberg
21. okt. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 50 min

Ingredienser

 

1 spsk flaget havsalt
1 tsk rørsukker
1 tsk peber
½ kg laksefilet

Ovnbagte gulerødder
750 g små gulerødder, gerne med top
1-2 spsk olivenolie
salt og peber
1 tsk kanel
1 tsk mild chili eller paprika
1 spsk spidskommen
hyldeblomst- eller æbleeddike
50 g sultanas rosiner
mynte
persille

Citruscouscous
2 dl fuldkorns-couscous (se tip)
2 dl kogende vand
olivenolie
salt og peber
citronskal- og saft.

Sådan laver du laks

Bland salt, sukker og peber, og gnid laksen med denne blanding. Skær toppen af gulerødderne, lad et lille stykke sidde tilbage. Er gulerødderne tykke, skæres de i halve eller kvarte. Vend gulerødderne med olie og krydderier, og bred dem på en plade med bagepapir, og bag dem møre i ovnen ved 200 grader. Stænk dem med lidt hyldeblomst- eller æbleeddike, og vend dem med rosiner, mynte og persille. Læg laksen på en plade med bagepapir bag den ved 200 grader, til den er fast, og har skiftet farve. Det tager 12-15 min.

Kom couscousen i en skål, hæld kogende vand eller bouillon over, dæk skålen til, og lad couscousen trække, til den har opsuget væden. Rør og smag cous cousen til med olivenolie, salt, peber, citronsaft- og skal.

Tip:
Couscous med 7,5 % fuldkorn kan købes bl.a. hos Føtex.

Har du lyst til at lave cous cousen, som kold salat, så brug blot koldt vand i stedet for kogende.