fisk
SPONSORERET indhold

Laksegratin med rødbeder & asparges

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hav alle ingredienser parat • Alle grønsager klargjort • Ovn, 200° C • Stor ovnfast stegepande med slip let-belægning (diameter: 28 cm), høj varme • Blender • Grillpande, høj varme • Gryde, middel varme

Af: Susanne Knutzen
01. jan. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

Gratin
olivenolie
2-3 kviste frisk rosmarin
2 store æg
1½ dl minimælk
65 g hvedemel
180 g røget laks af god kvalitet

Rødbeder & asparges
300 g grønne asparges
250 g kogte rødbeder
4 spsk balsamicoeddike
1 stor tsk flydende honning
2 bakker karse
2 kviste frisk basilikum
½ citron

Dressing
3 store spsk mager yoghurt naturel
2 store spsk revet peberrod
1 citron

Sådan gør du:

BEGYND TILBEREDNINGEN
- Kom 2 spsk olie på stegepanden og rist rosmarinbladene.
- Slå æggene ud i blenderen, tilsæt mælk og mel og blend det glat.
- Fordel rosmarinbladene jævnt i panden, hæld dejen i, lad den stege 30 sekunder, stil panden i ovnen og luk lågen, til gratinen er gylden – det tager cirka 13 minutter.
- Bræk den træede ende af aspargeserne, dup dem tørre og steg dem på grillpanden, til de er brankede på alle sider.

- Hæld eventuel væde fra rødbederne, skær dem i skiver eller terninger, kom dem i gryden med balsamico og honning og steg under omrøring – tag gryden af blusset, når det er klistret.
- Rør yoghurt og peberrod sammen i en skål og krydr med salt, peber og saften af 1 citron.
- Klip karse over et pænt skærebræt, læg rødbederne ovenpå og drys med basilikumblade.
 
- Vend aspargeserne med en smule citronsaft, salt og peber og læg dem straks på brættet.
- Tag gratinen ud af ovnen, når den er blevet så stor og flot, at det er næsten ubærligt at se på.
- Lad den glide over på brættet, tril laksen til små roser (se foto) og læg dem ovenpå.
- Server straks med citronbåde